Poliisi listaa ohjeita sähköpotkulautailijoille: ”Älä aja jalkakäytävillä”

1:02
Poliisi on saanut kaksi rikosilmoitusta Helsingin Töölönlahdella naisia läpsineistä sähköpotkulautailijoista – jos joudut uhriksi, soita 112.

Poliisi on viikon ajan puuttunut liikennevirhemaksuin ja huomautuksin sähköpotkulautailijoiden ja pyöräilijöiden ajoon Liisankaadun jalkakäytävillä, Helsingin poliisi kertoo.

Helsingin poliisi ohjeistaa sähköpotkulautailijoita, joista on tullut tuttu ja ajoittain myös hermoja kiristävä näky kesäpäivinä.

Ohjeiden lisäksi poliisi on jakanut liikennevirhemaksuja ja huomautuksia niin sähköpotkulautailijoille kuin pyöräilijöillekin, jotka ovat kulkeneet Liisankadun jalkakäytävää.

– Potkulaudat myös pysäköitävä niin, että vaaraa ei aiheudu muille jalkakäytävällä liikkuville, Helsingin poliisi ohjeistaa.

Helsingissä sattuu keskimäärin kolme sähköpotkulautaonnettomuutta päivässä, poliisi kertoo. Yleisimmin vammoja tulee päähän ja raajoihin.

– Älä aja jalkakäytävällä, aja kaupungin keskustassa hitaasti, ota muut tiellä liikkujat huomioon, kypärän käytölle vahva suostus, Helsingin poliisi listaa.

Sähkötoimisia kulkupelejä on todennäköisesti tulossa lisää niin Helsingin kuin muidenkin kaupunkien kaduille, kertoi Liikenneturvan suunnittelija, psykologi Jyrki Kaistinen aiemmin tällä viikolla Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja