Mainos

Poliisi kummastelee liikennekäyttäytymistä: Koulujen lähistöllä kaahaavat niin vanhemmat kuin opettajatkin

Lapin poliisi kummeksuu tuoreessa tiedotteessaan liikennekäyttäytymistä koulujen lähistöllä. Koululaisten vaaranpaikkoja eivät aiheuta suinkaan ulkopuoliset kaahaajat, vaan myös lasten vanhemmat ja jopa koulun henkilökunta.

Poliisi on valvonut tällä viikolla liikennettä tehostetusti lukuvuosien alkamisen vuoksi.

– Meno koulujen läheisyydessä on välillä ollut aika hurjaa ja sakoinkin on jouduttu liikennekäyttäytymiseen puuttumaan, kertoo ylikonstaapeli Pasi Vartioniemi Rovaniemen liikenneryhmästä tiedotteessa.

Vartioniemi kertoo yllättyneensä siitä, että koulujen läheisyydessä sakkoja onkin jaeltu lapsia kyyditseville vanhemmille ja jopa koulun henkilökunnan jäsenille.

– Pelkästään niiden kahden päivän aikana, joina itse olen ollut valvontaa tekemässä, olemme yksistään Rovaniemen alueella kirjoittaneet 26 rangaistusvaatimusta, rikesakkoa tai kirjallista huomautusta kuljettajille.

Poliisi kertoo kiinnittäneensä huomiota myös suojatiekäyttäytymiseen. Vanhemmat saattavat jättää lapsensa tien vastakkaiselle puolelle, josta lapset lähtevät suoraan ylittämään tietä sen sijaan, että kävelisivät vähän matkan päässä olevalle suojatielle.

Poliisi muistuttaakin, että koululaisten turvallisuus paranisi huomattavasti, jos vanhemmat kiinnittäisivät enemmän huomiota ajonopeuteen.

– Kun lähellä on lapsia, yllättäviäkin asioita voi tapahtua, Vartioniemi muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.