17 liikennekuolemaa ja useita vaaratilanteita vain Itä-Uudellamaalla tänä vuonna, poliisilta koulujen alkaessa tärkeä herätyshuuto: "Nyt kaasujalkaa höllemmäksi!"

3:05
Heinäkuun puolivälissä tieliikenteessä oli synkkä vuorokausi – seitsemän kuolemaa. Liikenneturva kertoo, onko syytä huoleen.

Poliisin mukaan pelkästään Itä-Uudellamaalla on tänä vuonna kuollut liikenteessä jo 17 ihmistä.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo Facebookissa alkuvuoden olleen liikenteessä tavanomaista synkempi. Pelkästään Itä-Uudellamaalla liikenteessä on kuollut tänä vuonna jo 17 ihmistä.

Myös törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset, kuten kovat ylinopeudet, ovat poliisin mukaan lisääntyneet poikkeusolojen aikana.

– Yksi syy on ilmeisesti se, että liikenteessä on ollut tilaa kaasutella, poliisi kertoo Facebookissa.

Poliisi muistuttaakin nyt, että kaasujalkaa on syytä höllentää erityisesti, kun ensi viikolla pienet koululaiset lähtevät liikenteeseen.

– Me valvomme ylinopeuksia ja liikenteessä käyttäytymistä erityisesti koulujen läheisyydessä. Puutumme matalalla kynnyksellä ylinopeuksiin ja kännykkään puhumiseen ajaessa, poliisi lupaa.

Poliisi muistuttaa myös vanhempia liikennekasvatuksen tärkeydestä. Lapsen kanssa olisi hyvä käydä koulumatka läpi pariinkin otteeseen. Lapsen olisi myös hyvä opetella tarkkailemaan muita liikenteessä liikkujia ja pyrkiä varmistumaan siitä, että auton kuljettaja on varmasti huomannut hänet, jos lapsi on ylittämässä tietä. Tiukoin viesti lähtee kuitenkin autoilijoille.

– Nyt kaasujalkaa höllemmäksi!

Tilastokeskuksen julkaisemissa tiedoissa ei näy vielä piikkiä liikenneonnettomuuksissa tämän vuoden osalta. Tammi-kesäkuussa onnettomuuksissa kuoli 101 ihmistä, kun viime vuonna kuolleita oli 99. Heinä–elokuussa on kuitenkin uutisoitu jo useista kuolonuhreja vaatineista liikenneonnettomuuksista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja