Liikennettä on tehovalvottu tällä viikolla – poliisi törmännyt kirjavaan käytökseen: "Pahimmassa tapauksessa kuljettajaa vaihdetaan kesken ajon"

Poliisi on tehovalvonut liikennettä tällä viikolla – nämä rikkeet korostuvat 2:33
KATSO VIDEO: Vanhempi konstaapeli Iiro Mäkitalo kertoo, mihin kaikkeen poliisi on tehovalvonnan aikana törmännyt.

Poliisi on valvonut tällä viikolla tehostetusti muun muassa turvavöiden käyttöä liikenteessä. Tehovalvonta jatkuu vielä perjantain ajan.

Turvalaitteiden käytön lisäksi poliisi on valvonut myös kuskien tarkkaamattomuutta, eli huomion keskittymistä muuhun kuin ajamiseen. 

Vanhempi konstaapeli Iiro Mäkitalo Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että suomalaiset ovat erittäin tottelevaisia, mitä tulee turvavyön ja kännykän käyttöön autoillessa.

– Toki myös löytyy porukkaa, joihin poliisi joutuu puuttumaan. Tällaisilla valvonnoilla saadaan puututtua siihen asiaan ja toivottavasti vaikutettua liikennekäyttäytymiseen näidenkin asioiden osalta.

Mäkitalon optimistisen arvion mukaan yli 20 henkeä säästyisi vuosittain, mikäli kaikki käyttäisivät turvavyötä. Myös kännykän käytön vaarallisuutta ajon aikana aliarvioidaan.

– Sitä pidetään semmoisena pikkujuttuna, että se on niin vähäpätöistä ja ookoo sitä käyttää.

Mäkitalo muistuttaa, että kännykän näpyttely ajon aikana kaksinkertaistaa onnettomuuden riskin.

– Esimerkiksi peräänajo-onnettomuuksien mahdollisuus myös lisääntyy huomattavasti, Mäkitalo painottaa.

Tehovalvonnan aikana poliisi on törmännyt liikenteessä melko kirjavaan oheistoimintaan.

– Siellä näpytellään kännykkää, katsotaan elokuvaa padilta, meikataan, syödään ja nostellaan tavaroita lattialta. Pahimmassa tapauksessa kuljettajaa vaihdetaan kesken ajon, Mäkitalo kertoo.

Yllä olevalla videolla vanhempi konstaapeli kertoo, kuinka usein poliisi joutuu puuttumaan lasten automatkustamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat