Oulun puistotaposta epäilty 24-vuotias mies on poliisin vanha tuttu – sai vankilatuomion vuonna 2018

Oulun Mannerheiminpuiston taposta epäillyllä miehellä on runsaasti aiempaa rikostaustaa. Häntä vaaditaan tänään vangittavaksi.

24-vuotiasta miestä esitetään keskiviikkona vangittavaksi Oulun käräjäoikeudessa todennäköisin syin taposta epäiltynä.

Oulun poliisi tiedotti, että nuori mies joutui henkirikoksen uhriksi lauantaiaamuna hieman ennen kello kolmea Mannerheiminpuistossa. Poliisi julkaisi teosta epäillyn henkilön nimen ja kuvan, jotta hänet saataisiin kiinni. Maanantaina mies jäikin poliisin haaviin.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Eveliina Karjalaisen mukaan miestä päästiin puhuttamaan ensimmäistä kertaa tiistaina iltapäivällä.

Karjalaisen mukaan mies on ollut yhteistyökykyinen ja kertonut oman näkemyksensä tapahtuminen kulusta. Käytös on ollut "ihan asiallista". 

Poliisi kertoo, että selvityksen alla on, mikä johti puukotukseen. 

– Oliko teolle motiivia vai oliko se sattumaa, sitä selvitellään, Karjalainen sanoo MTV Uutisille. 

Taposta epäilty mies ja uhri eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Uhri on Oulussa asuva nuori mies. Tapossa käytettiin teräasetta, mutta Karjalainen ei kommentoi sitä, onko tekoväline poliisin hallussa. 

24-vuotias mies otettiin kiinni Oulun läheltä, ja kiinniotto sujui poliisin mukaan rauhallisesti. 

Ollut vankilassa aiemmin

24-vuotiaalla miehellä on runsaasti aiempaa rikostaustaa. Vuonna 2018 hänet tuomittiin 2,5 vuoden vankeuteen törkeästä ryöstöstä ja ryöstön yrityksestä. Rikosten kohteina oli kaksi ruokakauppaa. 

Kaleva uutisoi tuolloin, että mies meni kassalla yksin olleen henkilön luokse, löi pesäpallomailalla kassapöytään ja vaati rahaa. Myyjä huusi liikkeen toista myyjää paikalle, minkä seurauksena tekijä pakeni juosten ilman saalista. Puolitoista tuntia myöhemmin mies meni toiseen kauppaan ja uhkasi kaupassa ainoana paikalla ollutta myyjää veitsellä. Mies sai kassasta reilut 200 euroa.

Lisäksi Oulun käräjäoikeudessa on viime vuosina ollut miehen nimissä vireillä muun muassa  huumausainerikoksia, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, varkaus ja ampuma-aserikos.

Lue myös:

    Uusimmat