Poliisi ja seura vahvistavat: HJK:n kotiottelun yllä väkivallan uhka – "Olemme paikalla vahvemmin kuin olisimme muuten"

Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa torstai-iltana Konferenssiliigan viimeisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa romanialaisen FCV Farul Constantan. Ottelun yllä leijuu myös kannattajaryhmien välisen mellakan uhka, jonka toisena osapuolena olisi vierailevan romanialaisryhmän sijasta osa toisen helsinkiläisen jalkapalloseuran HIFK:n kannattajista.

MTV Urheilun tietojen mukaan ryhmä HJK:n kannattajia varasti viime viikolla HIFK:n kannattajien kannattajakylttejä ja muuta materiaalia. Vuosi sitten syyskuussa HIFK-fanien on kerrottu varastaneen vastaavasti HJK:n kannattajakyltin. 

Illan ottelussa yleistä järjestystä ja turvallisuutta vahtiva poliisi on tietoinen mahdollisesta väkivallan uhasta.

– Tiedämme sen verran, että noin viikko sitten (kannattajien välillä) oli jonkinlainen yhteenotto, mistä poliisilla ei tosin ole asianomistajia. Oletus on, että tappelu kosketti näitä kahta ryhmää, Helsingin poliisin komisario Johanna Sinivuori kommentoi MTV Urheilulle.

– Olemme paikalla vahvemmin kuin olisimme muuten. Poliiseja on stadionin lähettyvillä tavallista enemmän.

Myös HJK on tietoinen sen järjestämän ottelun ulkopuolella piilevästä riskistä.

– Meillä on tiedossa, että HJK:n ja HIFK:n niin sanottujen ultra-kannattajien välillä on ollut yhteenotto lähiaikoina. Olemme tiedostaneet tilanteen ja reagoineet siihen tiiviillä yhteistyöllä viranomaisten ja järjestyksestä vastaavan turvallisuusorganisaation kanssa. Heillä on jatkuvasti paras tieto siitä missä mennään, HJK:n viestintäpäällikkö Juho Hirvonen puolestaan kertoi.

– Teemme jokaisen pelin kohdalla yhteistyössä viranomaisten ja tapahtuman turvan kanssa kaikkemme, että meillä on turvallinen ottelutapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita. Haluan korostaa, ettei tämä tilanne liity seuroihin tai organisaatioihin, vaan tapaus koskettaa pientä ryhmää kannattajista. Seura tuomitsee jyrkästi tämänkaltaiset häiriökäyttäytymiset.

HJK:n ja poliisin mukaan tällaisia ennakkotietoja mahdollisista tappeluista ei ole etukäteen ollut aiemmin tällä kaudella. Poliisin mukaan yleisötapahtumiin lähteminen on Helsingissä aina turvallista.

– Sellaisille kannattajille, jotka meinaavat keskenään tapella, lähetän sen viestin, että poliisi tulee puuttumaan ja lopettamaan tilanteen.

HJK:n ja Farulin välinen ottelu alkaa kello 19.

Juttua muokattu kello 16.03. Toisin kuin alun perin kerroimme, kylttejä ei varastettu kannattajaryhmien varastosta.

Lue myös:

    Uusimmat