"Sitä tapahtuu muuallakin" – HJK:n ja HIFK:n päävalmentajat ottivat kantaa kannattajien hulinointiin, Mixu Paatelainen esitti kiitoksen

1:41
Stadin Derby keskeytettiin hetkellisesti – HJK:n kannattajat ryntäsivät kentälle ja HIFK:n kannattajat sytyttivät banderollin

HJK nousi Veikkausliigan kärkeen, kun se voitti HIFK:n Helsingin paikallisottelussa maalein 2–1. Ottelu muistetaan kannattajien provokaatioista, jotka keskeyttivät kamppailun avausjaksolla.

Tilanne lähti käyntiin, kun HIFK:n fanit yrittivät sytyttää HJK-aiheista banderollia kannattajapäädyssään tuleen. Tämä provosoi HJK:n faneja, joista osa hyppäsi katsomosta kentän reunalle.

Tässä vaiheessa mellakkapoliisit saapuivat pitämään fanipäädyt kaukana toisistaan. Ottelu keskeytettiin kymmeneksi minuutiksi ja joukkueet siirtyivät pukusuojaan.

Toisella jaksolla keskityttiin jalkapalloon, HJK voitti lukuisten maalipaikkojensa myötä lopulta Santeri Hostikan osumalla. Ottelun jälkeen molempien joukkueiden päävalmentajat ottivat kantaa kannattajien provokaatioihin.    

– Derbyissä on ollut kautta linjan mieletön tunnelma. Totta kai sitä toivoisi, että pystyttäisiin viemään peli kerralla niin sanotusti loppuun. Varsinkin kentälle tulemiset ja sellaiset saisivat jäädä pois, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Eihän se (ottelun tapahtumat) kuitenkaan ole jalkapallo-ottelussa täysin ainutlaatuista. Sitä tapahtuu muuallakin, Koskela sanoi.

HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen säesti Koskelaa.

– Sellaista tapahtuu, ja tapahtuu paljon. Olen kuitenkin todella iloinen ja kiitollinen siitä, miten turvajärjestelyt oli hoidettu. Tilanne saatiin hallintaan. Sillä tavalla tuolla muissakin maissa toimitaan. Tällaista tapahtuu, mutta se saadaan heti kontrolliin, Paatelainen sanoi.

– Ehkä jonakin päivänä ollaan siinä pisteessä, että pelin voidaan antaa vain jatkua ja pidetään huoli, ettei katsomosta pääse pois. Turvajärjestelyt oli kuitenkin hoidettu nyt erinomaisesti.

HJK jatkaa Veikkausliigan kärjessä kahden pisteen erolla ennen KuPSia. Se kohtaa seuraavaksi Eurooppa-liigan lohkovaiheen avausottelussa torstaina Töölössä espanjalaisen suurseuran Real Betisin.

HIFK jatkaa puolestaan taistelua putoamista vastaan sarjataulukon jumbona ja kohtaa sunnuntaina kotikentällään AC Oulun. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja