Mies löytyi auton alta kuolleena Vantaalla – poliisi kertoo "kimurantista" tappotutkinnasta

Tältä näyttää paikalla, jossa miehen ruumis löydettiin auton alta Vantaan Myyrmäessä 0:40
Tältä näyttää paikalla, jossa miehen ruumis löydettiin auton alta Vantaan Myyrmäessä.

Vantaan Myyrmäen yliajotapon tutkinta jatkuu, mutta vaikuttaa erityisen kimurantilta, tapauksen tutkinnanjohtaja arvioi MTV Uutisille.

Poliisi sai perjantaina 8. joulukuuta noin yhdeltä yöltä hälytyksen siitä, että Ruukuntekijäntieltä on löytynyt parkkihallin seinään törmännyt henkilöauto ja sen vasemman kyljen alta kuollut 20-vuotias mies.

Poliisi epäilee, että toinen, paikalta paennut 20-vuotias espoolaismies olisi ajanut uhrin ylitse perjantain vastaisena yönä tarkoituksella.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä on kertonut MTV Uutisille aiemmin, että moni seikka viittaa yliajon olleen tahallinen. Teosta vangittu taas kiistää tahallisuuden ja kertoo ajaneensa vahingossa ulos tieltä ja aiheuttaneensa uhrin kuoleman.

Jämsä luonnehtii tutkinta "aika kimurantiksi". Tapahtumien kulku on epäselvä, ja epäillyn kertomusta tapahtumista on vaikea selvittää osaltaan siksi, että paikalla ei tiettävästi ole ollut varsinaisia silminnäkijöitä tai valvontakameroita. Hän uskookin, että asia joudutaan ratkaisemaan pitkälle teknisen tutkinnan perusteella.

– Jää nähtäväksi, minkä verran me siitä selville saadaan, hän toteaa.

Epäillyn kertomus on se, että miehillä oli sovittu tapaaminen, vaikka he eivät olleet varsinaisesti tuttuja. Ongelmana on se, että poliisi ei ole pystynyt tätä kertomusta varmistamaan.

Jämsä kuitenkin vakuuttaa, että tapahtumien kulku halutaan selvittää mahdollisimman hyvin.

– Kun joku on menettänyt henkensä, niin täytyy kyllä kaikki kivet kääntää, hän toteaa.

Uusi käänne Myyrmäen kuolonturmassa – Rikostoimittaja kertoo, mitä tapauksesta tiedetään 3:36
MTV Uutisten rikostoimittaja Eetu Ruonakoski kertoi viime viikolla, mitä tapauksesta tiedetään.

Lue myös:

    Uusimmat