Uutta tietoa Myyrmäen yliajosta: Miehet sopivat tapaavansa – tästä syystä poliisi uskoo, että henkirikos tehtiin tahallaan

Tältä näyttää paikalla, jossa miehen ruumis löydettiin auton alta Vantaan Myyrmäessä 0:40
Tällä turmapaikalla näytti perjantaina päivällä.

Vantaan Myyrmäen yliajotaposta epäilty parikymppinen mies ja saman ikäinen uhri olivat poliisin mukaan sopineet tapaamisen ennalta. Poliisin mukaan useampi seikka viittaa siihen, että yliajo oli tahallinen.

20-vuotiaan miehen epäillään ajaneen tahallaan autolla toisen 20-vuotiaan miehen yli Vantaan Myyrmäessä viime viikon perjantain vastaisena yönä.

Poliisi sai hälytyksen paikalle sivulliselta noin yhdeltä yöllä. Tapahtumapaikalta Ruukuntekijäntieltä löydettiin parkkihallin seinään törmännyt henkilöauto ja auton vasemman kyljen alta kuolleen 20-vuotiaan miehen ruumis. 

Auton kuljettaja oli paennut paikalta. Hänet tavoitettiin myöhemmin perjantain aikana.

Turma-auton kuljettajaksi paljastui 20-vuotias espoolaismies, joka vangittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tiistaina todennäköisin syin taposta epäiltynä. 

Poliisi kertoo nyt, että tapausta tutkitaan tappona, sillä useat seikat viittaavat siihen, että yliajo oli tahallinen. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä ei suostu avaamaan näitä seikkoja tarkemmin, mutta myöntää kysyttäessä, että nuorukaisen pako onnettomuuspaikalta on yksi niistä.

Muutama muukin asia on sellainen. Käräjäoikeus oli tiistaina samaa mieltä siitä, että nämä viittaavat tahallisuuteen, Jämsä sanoo.

Mies on antanut "meriselityksen"

20-vuotias mies on poliisin mukaan myöntänyt ajaneensa auton ulos tieltä ja aiheuttaneensa samalla alle jääneen uhrin kuoleman. Hän kuitenkin kiistää, että olisi toiminut tahallaan. 

Jämsän sanojen mukaan mies on antanut tapahtuneesta "meriselityksen", eli kertonut oman näkemyksensä tilanteesta. Tarina eroaa siitä, mitä poliisi on tapahtuneesta päätellyt.

Hänellä on oma versionsa tapahtumien kulusta ja siitä miten ne olisivat alkaneet ja loppuneet. En ota kantaa sisältöön, Jämsä sanoo. 

Poliisin mukaan miesten kohtaaminen oli ennalta sovittu. Kyse ei ollut sattumasta.

Sitä tutkinnanjohtaja ei kommentoi, mistä kohtaamisessa oli kyse. 

He eivät olleet varsinaisesti tuttuja keskenään, mutta olivat kuitenkin sopineet tapaavansa, Jämsä sanoo.

Jämsän mukaan asiaan ei toistaiseksi liity muita rikosnimikkeitä tapon lisäksi. 

Poliisi jatkaa esitutkintaa muun muassa kuulusteluilla ja teknisillä tutkimuksilla, joissa on tähän mennessä käyty läpi muun muassa turma-autoa. 

Lue myös:

    Uusimmat