Mainos

Aikaraja lähestyy – mielenosoittajat eivät aio purkaa leirejään Helsingin Rautatientorilla

Helsingin ydinkeskustassa kahta eri leiriä pitäneiden mielenosoittajien on määrä lähteä Rautatientorilta tämän päivän aikana. Ainakin aamulla molemmat leirit olivat kuitenkin vielä paikoillaan.

Torilla mielenosoittajat kertoivat aamulla STT:lle, ettei heillä ole lähtöaikomuksia. Helsingin poliisin mukaan se seuraa tilannetta.

Helsingin kaupunki ilmoitti viime viikolla, että mielenosoittajat joutuvat siirtymään muualle Rautatientorilta, koska kaupunki on vuokrannut alueen useille eri kesätapahtumille.

Kaupunki ei ilmoittanut vaatimuksessaan mitään kellonaikaa. Poliisista kerrotaan, että muuton pitäisi tapahtua tämän päivän aikana ja torin tulisi olla leirien osalta tyhjä huomenna.

Turvapaikanhakijoiden ja heidän tukijoidensa Oikeus elää -leiri ja maahanmuuttokielteinen Suomi ensin -leiri ovat osoittaneet mieltään helmikuusta alkaen Rautatientorilla. Mielenosoitukset alkoivat alun perin Kiasman ja Lasipalatsin edustalla, mutta poliisi kehotti protestoijia siirtymään Rautatientorille. Poliisin mukaan mielenosoituksista oli tuolloin aiheutunut liikenne- ja savuhäiriöitä sekä melua. Lisäksi rekvisiitaksi hankittuja telttoja oli käytetty majoitukseen ohjeiden vastaisesti. 

​​​​​​​


 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.