Poliisi epäilee: Kolmekymppinen mies yritti polttomurhata perheensä "vaikean eron" jälkeen Malmilla

Poliisi tutkii kolmea murhan yritystä Malmilla 3:12
MTV Uutiset Live vieraili palopaikalla – näin pahasti talo vaurioitui. Katso raportti paikan päältä.

Poliisi epäilee, että Helsingin Ylä-Malmilla tapahtuneen omakotitalopalon takana oli kolmekymppinen mies, joka oli vastikään eronnut puolisostaan. Poliisi uskoo, että mies yritti murhata entisen puolisonsa ja kaksi lasta talon polttamalla.

Hätäkeskus sai hälytyksen Malmilla sijaitsevalle rauhalliselle omakotitaloalueelle maanantaiyönä hieman yhden jälkeen. Kaksikerroksinen puutalo oli ilmiliekeissä. 

Talossa oli palon alkaessa ollut sisällä nainen ja kaksi pientä lasta. He olivat kuitenkin onnistuneet pelastautumaan ulos talosta vammoitta. Talo vaurioitui erittäin pahasti.

Poliisi alkoi jo varhaisessa vaiheessa epäillä, että palo oli tahallaan sytytetty. Epäilty tekijä otettiin kiinni vielä saman yön aikana toisaalla Helsingissä. Poliisi pääsi miehen jäljille omien tutkintatoimiensa perusteella.

Motiivi liittyy eroon

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ritva Elomaa kertoo nyt, että epäilty on kolmekymppinen mies. Hän on palosta selvinneen naisen entinen puoliso. 
Poliisi uskoo, että mies oli sytyttänyt talon palamaan tahallaan.

Motiivin uskotaan liittyvän pariskunnan vastikään tapahtuneeseen eroon.

– Tässä on ollut taustalla erotilanne. Kyse on entisestä pariskunnasta, Elomaa kuvailee epäillyn rikoksen taustoja. 

– Ero on tapahtunut ihan vastikään ja tilanne on ollut hyvin hankala heille, Elomaa jatkaa.

Miestä epäillään kolmesta murhan yrityksestä ja tuhotyöstä. Poliisi siis vahvistaa, että talossa oli tapahtumien aikaan naisen lisäksi kaksi pientä lasta, ja että miehen uskotaan yrittäneen surmata heidät.

Elomaan mukaan poliisi on kuulustellut asianosaisia jo useampaan kertaan, ja poliisille on muodostunut hyvä käsitys tapahtumien kulusta. Elomaan mukaan myös vakavista rikoksista epäilty mies on kertonut tapahtumista ja jopa osin myöntänyt tekemisiään.

– Osan tapahtumista hän myöntää kyllä, mutta ihan kaikkiin yksityiskohtiin en mene vielä. Hyvinkin on hänen kanssaan päästy keskustelemaan, Elomaa kuittaa.

– Pikku hiljaa palapelin palaset löytävät paikkansa, hän toteaa tapauksen tutkinnasta.

Vaaditaan vangittavaksi

Poliisi aikoo vaatia miestä vangittavaksi rikoksista epäiltynä huomenna Helsingin käräjäoikeudessa.

Rikosylikomisario Elomaa kertoo, että vaikka tutkinta on edennyt hyvin ja asioihin on saatu jo selvyyttä, tapauksen selvittely jatkuu.

– Työ paikan päällä (Malmilla) on saatu tehtyä, mutta tekniset tutkimukset jatkuvat yhä, ja tiettyjä lausuntoja odotellaan. Voi olla, että tutkinnasta kestää vielä pitkään.


Lue myös:

    Uusimmat