Perheensä murhan yrityksistä epäilty kolmekymppinen mies vangittiin – Poliisi: Yritti polttaa naisen ja kaksi pientä lasta

Poliisi tutkii kolmea murhan yritystä Malmilla 3:12
MTV Uutiset Live vieraili palopaikalla – näin pahasti talo vaurioitui. Katso raportti paikan päältä.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi tänään aamupäivällä 36-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä kolmesta murhan yrityksestä ja tuhotyöstä. Poliisi epäilee miehen sytyttäneen tahallaan tuleen Helsingin Ylä-Malmilla sijainneen omakotitalon, jonka sisällä oli hänen entinen avopuolisonsa, 30-vuotias nainen, ja kaksi pientä, alle kouluikäistä lasta.

Tulipalo syttyi maanantaina aamuyöllä yhden aikaan. Hätäkeskus sai tulipalosta useita ilmoituksia tulipalosta.

Talossa oli palon alkaessa ollut sisällä nainen ja kaksi pientä lasta. He olivat kuitenkin onnistuneet pelastautumaan ulos talosta vammoitta. Talo vaurioitui erittäin pahasti.

Epäilty tekijä otettiin kiinni vielä saman yön aikana toisaalla Helsingissä. Poliisi pääsi miehen jäljille omien tutkintatoimiensa perusteella.

Mies oli vastikään eronnut puolisostaan. 

Motiivina ero

Poliisi epäilee miehen suunnitelleen tekoa etukäteen.

– Olemme kuulustelleet epäiltyä, ja hän on kertonut tapahtumien kulusta oman versionsa sekä osittain myöntänyt teon, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ritva Elomaa.

Motiivin uskotaan liittyvän pariskunnan vastikään tapahtuneeseen eroon.

– Tässä on ollut taustalla erotilanne. Kyse on entisestä pariskunnasta, Elomaa kuvailee epäillyn rikoksen taustoja. 

– Ero on tapahtunut ihan vastikään ja tilanne on ollut hyvin hankala heille, Elomaa jatkaa.

Sytytettiin ulkopuolelta

Tulipalo sai alkunsa poliisin alustavan arvion perusteella rakennuksen ulkopuolelta. Suuri osa talon seinä- ja kattorakenteista paloi, ja tuli levisi myös sisätiloihin. Poliisilla on arvio myös siitä, miten tulipalo tarkalleen syttyi ja eteni.

Poliisi on jo muun muassa puhuttanut silminnäkijöitä ja tehnyt paikan päällä teknistä tutkintaa. Tapauksen tutkinta jatkuu muun muassa asianosaisten kuulusteluilla.

Lue myös:

    Uusimmat