Perheen isää epäillään vaimonsa murhasta: Äiti kuoli rajussa tulipalossa, 6-vuotias tyttö sai vakavat vammat – "Se herätti ensimmäiset epäilykset"

Poliisi epäilee Seinäjoen Pohjan kaupunginosassa viime kuussa tapahtunutta omakotitalon paloa tahallaan sytytetyksi. Talossa asuneen perheen 50-vuotiasta miestä epäillään vaimonsa murhasta ja kahden lapsensa murhan yrityksistä.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi 50-vuotiaan miehen viime torstaina. Murhan ja murhan yritysten lisäksi miestä epäillään todennäköisin syin törkeästä tuhotyöstä.

Palossa kuoli perheen noin 40-vuotias äiti, minkä lisäksi perheen 6-vuotias tyttö loukkaantui erittäin vakavasti. 3-vuotias poika loukkaantui lievästi.

Valkoinen tiilitalo syttyi tuleen torstaiaamuna 21. syyskuuta kahdeksan jälkeen. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 8.34.

Tulipalosta tuli useita soittoja hätäkeskukseen naapurustosta. Yksikään talon sisällä olleista perheenjäsenistä ei hälyttänyt apua.

Poliisi alkoi pian epäillä asiassa rikosta.

– Tulipalo oli niin raju ja se eteni niin nopeasti, että se herätti ensimmäiset epäilykset tahallaan sytyttämisestä. Tekninen tutkinta tehtiin tarkasti ja sen tuloksena todettiin, että paloa oli kiihdytetty palonesteellä. Paloneste vaikutti palon räjähdysmäiseen etenemiseen, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Vesa Ojanperä Pohjanmaan poliisista kertoo.

Äiti kuoli tapahtumapaikalle

Poliisi ei kerro mistä kaikkialta palonestettä löytyi, mutta tulipalo syttyi autotallin puoleisesta päästä.

– Talo oli jo ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos meni paikalle. Palokunta oli siellä vajaan 10 minuutin kuluttua hälytyksestä.

Kun pelastajat pääsivät perille, isä oli talon ulkopuolella perheen 3-vuotiaan pojan kanssa. Isä loukkaantui palossa vakavasti yläruumistaan, mutta pikkupoika selvisi lähes vahingoittumattomana.

Palomiehet tekivät taloon savusukelluksen ja hakivat sisältä äidin ja 6-vuotiaan tytön. Molemmat olivat tajuttomina.

Äiti kuoli tapahtumapaikalle, mutta tyttö vietiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan.

6-vuotias tyttö on edelleen sairaalahoidossa. 3-vuotias poika on poliisin mukaan lähisukulaisten hoidossa. Hän selvisi tulipalosta savu- ja nokivahingoin.

– Poikaa olemme jo puhuttaneet, mutta tyttöä ei ole vielä päästy kuulemaan. Häntäkin on tarkoitus puhuttaa, jos hänen terveydentilansa sallii sen, Ojanperä kertoo.

Mies otettiin kiinni sairaalassa

Poliisi otti isän kiinni rikoksista epäiltynä vasta viime viikon keskiviikkona. Torstaina hänet jo vangittiin.

– Mies loukkaantui palossa niin vakavasti, että jouduimme odottamaan hänen kiinniottamistaan. Hän on edelleen sairaalahoidossa, mutta vangittuna.

Isä sai kuulla häneen kohdistuvista rikosepäilyistä niin ikään vasta viime viikolla kiinnioton yhteydessä.

– Hänelle kerrottiin perusteet kiinnioton yhteydessä. Kuulustelut ovat sujuneet ihan hyvin ja hän on kertonut oman käsityksensä tapahtumista. Epäilty kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen, Ojanperä sanoo.

Asuivat aikaisemmin ulkomailla

Poliisille ei ole vielä selvää, missä äiti ja lapset olivat palon syttymishetkellä. Esimerkiksi se ei ole vielä tiedossa nukkuivatko he.

– Tulipalo eteni niin rajusti, että talosta pelastautuminen on ollut käytännössä mahdotonta tai erittäin vaikeaa, Ojanperä kuvailee.

Teon motiivi on myös selvityksen alla.

Poliisi tutkii tekoa murhana ja murhan yrityksinä raa'an ja julman tekotavan vuoksi.

– Epäilty ei ole poliisille entuudestaan millään tavalla tuttu.

Mies on amerikkalaistaustainen ja perhe on asunut aiemmin ulkomailla. He muuttivat Suomeen noin vuosi sitten. Tuleen sytytetyssä omakotitalossa perhe ehti asua kesästä saakka.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.