Poliisi ei aloita esitutkintaa Suomen löytötavarapalvelun toiminnasta

Helsingin poliisi teki esiselvityksen, jossa tarkasteltiin, onko Suomen löytötavarapalvelun toimintatavassa syytä epäillä kavallusta tai muuta rikosta.

Poliisi aloitti esiselvityksen, kun Suomen löytyötavarapalvelu Oy toimitti Pasilan poliisilaitokselle laatikon, joka sisälsi erilaisia löytötavaroita, kuten ajokortteja, matkakortteja ja oleskelulupia. Vanhimmat asiakirjoista olivat vuodelta 2019. 

Säilöntä ei tapahtunut anastustarkoituksessa

Nyt Helsingin poliisilaitos kuitenkin toteaa, ettei se epäile löytötavaraan liittyen kavallusta tai muuta rikosta. Yritys ei ole Helsingin poliisilaitoksen mukaan pitänyt omaisuutta hallussa anastustarkoituksessa. Helsingin poliisilaitoksen mukaan asiakirjoja on ainoastaan säilötty yhtiön tiloissa, ja esineiden omistajilla. Esiselvityksen perusteella Suomen löytötavarapalvelu oy ei ole kieltäytynyt palauttamasta omaisuutta omistajille. 

Anastustarkoitusta vastaan puhuu myös se, että yhtiö toimitti asiakirjat poliisille.

Löytötavaralakia voi rikkoa esimerkiksi niin, että jättää ilmoittamatta poliisille löytötavarasta. Aluehallintavirasto (Avi) valvoo löytötavaralain noudattamista ja sitä, että löytötavaralaitokset toimivat lain mukaisesti.

 

Lue myös:

    Uusimmat