Ensimmäinen Pokémon Go -peliin liittyvä kuolemantapaus? – Teinipoika kuoli ammuskelussa

Teini-ikäisen pojan kuolema Guatemalassa saattaa olla ensimmäinen tapaus, jossa suositun Pokémon Go -mobiilisovelluksen käyttäjä on menehtynyt peliä pelatessaan.

Jerson López de León, 18, joutui ammuskeluun yhdessä 17-vuotiaan serkkunsa Daniel Moises Picenin kanssa, kun kaksikko oli pelaamassa Pokémon Go -peliä, kertoo Independent.

Paikallisen poliisin mukaan on epäselvää, miksi kaksikko joutui hyökkäyksen kohteeksi. Poliisi on kuitenkin spekuloinut, että hyökkääjät saattoivat itse käyttää sijaintipalveluja hyödyntävää peliä poikien paikantamiseen.

Poika kuoli sairaalassa

Pojat olivat etsimässä Pokémon-hahmoja Chiquimulan kylässä noin 200 kilometrin päässä Guatemalan pääkaupungista. He kävelivät rautatien vierustaa, kun heitä kohti ryhdyttiin tulittamaan.

Poliisi löysi ammuskelupaikalta miltei 20 hylsyä ja etsii murhapaikalta poistuneen auton kuljettajaa.

León kuoli myöhemmin sairaalassa. Pojan äiti kommentoi tapausta medialle järkyttyneenä.

– En tiedä miksi poikani lähti ulos. Hän oli jo sängyssä kun hänen serkkunsa lähetti hänelle viestin ja pyysi häntä lähtemään ulos ja lataamaan peliä muutaman korttelin päähän asunnolta.

Guatemalalaispojan kuolema saattaa olla ensimmäinen uuteen Pokémon Go -peliin liittyvistä kuolemantapauksista. Ei ole kuitenkaan varmaa, liittyikö peli millään tavalla siihen, että poikia kohti ammuttiin. 

2:34

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja