Pojat joutuivat päiväkausia kestäneen sadistisen nöyryytysväkivallan uhreiksi – tyttöporukka hakkasi, potki, viilteli, poltti ja videoi virtsanjuottamisen

Kolme nuorta naista nöyryytti ja pahoinpiteli kolmea samanikäistä poikaa viiden päivän ajan. Tytöt potkivat, hakkasivat, viiltelivät ja polttivat uhrejaan. Lisäksi he videoivat rikokset pakottaessaan uhrinsa nuolemaan kenkiä ja virtsaamaan toistensa suuhun.

Rikokset tapahtuivat Hämeenlinnassa, Kouvolassa ja Valkeakoskella vuosi sitten tammikuussa. Kaikki osapuolet tunsivat toisensa entuudestaan.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsitteli rikosvyyhtiä viime viikolla ja antaa asiasta tuomionsa maaliskuun lopussa.

Syyttäjä vaatii tytöille rangaistusta yhteensä 13 pahoinpitelystä ja yhdestä pakottamisesta. Kaksi tytöistä oli tekohetkellä täysi-ikäisiä, yksi 16-vuotias.

Tapahtumat alkoivat Hämeenlinnassa, josta vyyhdin päätekijätytön oli tarkoitus matkustaa poikakolmikon kanssa junalla Turenkiin. Tyttö riitautui rautatieasemalla yhden pojan kanssa, löi ja potkaisi tätä.

Poika poistui tällöin seurueesta. Tyttö ja kaksi seurueeseen jäänyttä poikaa menivät erään kerrostalon pihalle, jossa tyttö löi toista poikaa ohimoon.

Tämän jälkeen seurue siirtyi tytön kotiin, jossa tyttö jatkoi saman pojan pahoinpitelyä. Hän löi poikaa useita kertoja nyrkillä kasvoihin ja jatkojohdolla selkään.

Seurueeseen jäänyt toinen poika sai saman käsittelyn, ja nyt pahoinpitelyyn yhtyi myös 16-vuotias tyttö. Seurue siirtyi kolmannen tytön asuntoon, jossa seurueeseen jääneen ensimmäisen pojan pahoinpitely jatkui useita kertoja kaikkien kolmen tytön toimesta.

Mattoveitsi ja tupakka aseina

Seuraavana päivänä ilmeni, että rautatieasemalla lyömisen kohteeksi joutunut poika oli viettänyt yönsä putkassa. Tytöt hakivat hänet takaisin seurueeseen, kun hän vapautui.

Seurue vietti aikaa tyttöporukan pääjehun asunnossa, jossa kaikkien kolmen pahoinpitely jatkui.

Tämän jälkeen yksi pojista pantiin porukan kuljettajaksi ja hänen pahoinpitelynsä jatkui samaan aikaan.

Kolmantena päivänä kahden tytön ja kahden pojan seurue liikkui Valkeakosken ja Kouvolan alueella. Tytöt pakottivat pojat nuolemaan kenkiään.

Päätekijä kertoi kuvanneensa videolle, miten he pakottivat väkivallalla ja sen uhalla pojat virtsaamaan toistensa suuhun.

Automatkalla tyttöporukan päätekijä viilsi mattoveitsellä molempia poikia kaksi kertaa niin, että näiden käsivarsiin syntyi melkein kymmenensenttiset haavat. Lisäksi tyttö poltti tupakalla poikien kämmeniä.

Kun seurue palasi Hämeenlinnaan päätekijän asuntoon viidentenä päivänä, tytöt pahoinpitelivät pojat vielä kerran ennen kuin päästivät nämä menemään.

Pääsyytetty myöntää pääosan teoista

Syyttäjä vaatii 18-vuotiaalle päätekijälle vähintään vuoden ja kymmenen kuukauden pituista ehdotonta vankeusrangaistusta. Toiseksi eniten tekoihin osallistuneelle 16-vuotiaalle tytölle syyttäjä vaatii vähintään vuoden ehdollista vankeutta.

Kolmannelle tytölle syyttäjä vaatii tuntuvia sakkoja.

Pääepäilty myöntää pääosan rikoksista, mutta vetoaa ymmärtämättömyyteensä ja taipumukseensa mennä mukaan muiden hölmöilyyn. Tyttö myöntää, että teot olivat osittain nöyryyttäviä mutta puolustautuu sillä, ettei uhreille syntynyt vakavia fyysisiä vammoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja