Mainos

Poikkeuksellisen törkeä huijaus: Vanhuksia peloteltu tekaistulla kaasuvuodolla – omaisuus vietiin

Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa liikkeellä olevista huijareista, jotka ovat pyrkineet iäkkäiden asukkaiden koteihin esiintymällä viranomaisena.

Poliisin tietoon on elokuun aikana tullut kolme tapausta, joissa iäkkäämpiä henkilöitä on huijattu luovuttamaan arvo-omaisuutensa huijareille. Verukkeena on käytetty väitettä, että asunnossa olisi kaasuvuoto. 

Tapaukset ovat tulleet ilmi Porvoossa, Sipoossa ja Hyvinkäällä.

Poliisin mukaan vanhukselle on ensin tullut puhelu, jossa soittaja kertoo olevansa Pelastuslaitoksen päällikkö. Soittaja on kertonut, että asunnossa epäillään olevan kaasuvuoto, ja että asunnolle on tulossa kaksi pelastuslaitoksen henkilöä tarkistamaan kaasulukemat.

Henkilöt ovat saapuneet sovitusti vanhuksen luokse ja ovat pukeutuneet siten, että vanhukset ovat olettaneet kyseessä olevan pelastusviranomaisen. Asunnolle saapuneilla henkilöillä on ollut mittauslaitetta muistuttava laite mukanaan ja vanhukselle on kerrottu asunnossa olevan kaasulukemat koholla. Vanhukselle on kerrottu, että hänet aiotaan evakuoida ja häntä on pyydetty keräämään arvo-omaisuutensa, esimerkiksi korut, rahat, pankkikortit ja pankkitunnukset, mukaansa.

Vanhuksen vielä pakatessa tavaroitaan huijarit ovat pyytäneet vanhusta odottamaan asunnossaan, kunnes hänet haetaan. Huijarit ovat poistuneet asunnolta vanhuksen arvo-omaisuus mukanaan ja jättäneet vanhuksen asunnolle odottamaan evakuointia.

Poliisi pyytää asiasta jotain tietäviä ilmoittamaan havaintonsa poliisille ja painottaa, ettei pelastuslaitoksella tällä hetkellä ole tiedossa kaasuvuotoihin liittyviä ongelmia.

Kiireellisissä tapauksissa pyydetään soittamaan 112. Muissa tapauksissa tietonsa voi ilmoittaa lähimmälle poliisiasemalle tai sähköpostitse osoitteeseen vihje.porvoo@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.