Mainos

Poliisi varoittaa huijaussoitoista vanhuksille – neuvoo käräyttämään huijarin helpolla vinkillä

Ylöjärven poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa vanhuksilta on pyritty puhelimitse utelemaan tietoja heidän omaisuudestaan.

Poliisi on saanut päivän aikana kolme erillistä ilmoitusta tapauksista, joissa Ylöjärven alueella yksin asuville vanhuksille on soitettu epäilyttäviä puheluita. Lankapuhelimiin soitetuissa puheluissa soittaja on tiedustellut, onko vanhuksella kotonaan rahaa, pankkikorttia tai koruja.

Kaikissa puheluissa soittajana on ollut selkeästi suomea puhuva mies. Soitot ovat tapahtuneet maanantai-iltana 28. joulukuuta kello 20.39–21.00.

Soittaja saattaa poliisin mukaan esiintyä puhelimessa sukulaisena tai muutoin tuttuna henkilönä, ja kehitellä hyvinkin uskottavia tarinoita avuntarpeestaan.

Poliisi kehottaakin, että epäilyttävältä soittajalta, jonka henkilöllisyydestä ei ole varmuutta, voi esimerkiksi vastasoiton varjolla pyytää puhelinnumeron ja kirjata sen talteen.

Poliisi korostaa, ettei ketään tuntematonta saa päästää sisään asuntoon. Mikäli epäilee sisälle yrittävän aikeita, niin aina voi ottaa yhteyden poliisiin, jonka tavoittaa parhaiten hätänumerosta 112.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.