Huijarit esiintyivät koronavirusmittaajina Helsingissä – yrittävät tunkeutua sisälle asuntoon

Näin riskiryhmiin kuuluvan tulee varautua koronavirukseen – allergia-, iho- ja astmaliiton asiantuntija kertoo, minkälaisia yhteydenottoja heille nyt satelee 4:51
Näihin liskiryhmiin kuuluvan tulee varautua koronavirukseen, asiantuntija kertoo.

Helsingin Siltamäessä on paljastunut huijausyritys, jossa kaksi miestä ovat esiintyneet koronavirusmittaajina ja yrittäneet tällä verukkeella päästä asuntoon sisälle.

Siltamäkeläisen talon ovelle ilmestyi eilen kaksi miestä, jotka olivat omien sanojensa mukaan koronavirusmittaajia. Talossa asuu 90-vuotias nainen, mutta oven meni avaamaan vierailulla ollut tytär.

– Miehet kysyivät minulta, olenko käyttänyt lähikauppaamme. Vastasin myöntävästi, minkä jälkeen he kertoivat siellä olevan koronavirus, kertoo huijareille oven avannut nainen.

Huijarit halusivat tulla sisälle tekemään koronavirukseen liittyviä mittauksia. Naisella heräsi kuitenkin välittömästi epäilys huijauksesta, ja hän kysyi kaksikolta papereita.

– Miehet alkoivat sepittämään, että heidän tietonsa pystyy tarkistamaan www.koronavirus.fi-sivustolta ja heidän paperit ovat toisaalla olevalla kollegalla, kertoo nainen.

Nainen sanoi miehille tarkistavansa asian. Hän sulki oven ja lähti tarkistamaan asiaa, jonka aikana miehet olivat poistuneet paikalta. Talossa oli naisen koira, joka reagoi voimakkaasti haukkuen miehille.

Tekijät ovat luultavimmin tarkkailleet kohdetta

Nainen kertoi MTV Uutisille, että miehet eivät missään vaiheessa vakuuttaneet häntä. Hän on onnellinen, että oli paikan päällä, sillä epäilee teon kohteena olleen hänen äitinsä.

– He tulivat koputtamaan takaovelle, jos yleensä kuljemme sisälle. Luulen heidän seuranneen äitini liikkeitä, kauhistelee nainen.

Miehet olivat pukeutuneet siististi.

Nainen aikoo tehdä asiasta rikosilmoituksen.

Poliisi varoittaa, että koronahuijauksia voi ilmetä eri muodoissa. Viranomaiset eivät tarjoa palveluita, joissa asuntoa voitaisiin tarkastaa tai suojata koronan varalta.

Poliisin mukaan tyypillisesti tämän kaltaisten rikosten kohteena ovat ikäihmiset. Poliisi kannustaakin läheisiä muistuttamaan ikääntyneitä sukulaisiaan olemaan valppaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja