Härski rikos Espoossa: Mies tekeytyi koronatarkastajaksi ja ilmestyi vanhuksen asunnon ovelle suoja-asussa – "Ala-arvoisinta rikollisuutta, jota voi kuvitella"

Poliisi kertoi sunnuntaina ensimmäisestä Suomessa havaitusta koronahuijauksesta – näin rikolliset hyödyntävät poikkeusolosuhteita 6:50
Näin rikolliset hyödyntävät poikkeusolosuhteita, poliisi kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa maaliskuussa.

80-vuotiaan asunnosta onnistuttiin viemään omaisuutta koronatarkastajaksi tekeytymällä.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii Espoon Karakalliossa 11. toukokuuta tapahtunutta rikosta, jossa 80-vuotiaan vanhuksen asunnosta oli anastettu omaisuutta.

Rikoksesta epäilty henkilö oli ensin soittanut uhrilleen ja tarjonnut hänelle "koronatarkastusta" edulliseen hintaan. Soiton jälkeen mies oli ilmestynyt paikalle suoja-asussa ja vienyt vanhuksen omaisuutta asunnosta.

Rikoksesta epäilty mies on tummaihoinen, noin 170-180 senttiä pitkä ja normaalivartaloinen. Jalassaan hänellä oli mustat kiiltonahkakengät.

Tutkinnanjohtaja Klaus Geiger painottaa erittäin voimakkaasti, että poliisi tai kukaan muukaan viranomainen ei tee minkäänlaisia ihmisten asuntoihin kohdistuvia "koronatarkastuksia".

Hän toivoo, että ihmiset ottaisivat asian puheeksi vanhemipiensa ja isovanhempiensa kanssa, jotta vastaavilta tapauksilta vältyttäisiin.

– Toivotaan, että nuoremmat ihmiset kertoisivat tästä asiasta vanhemmilleen ja isovanhemmilleen. 

"Raukkamaista"

Geigerin mukaan Espoossa on ilmoitettu myös toisesta, Karakallion koronahuijarin tapausta vastaavasta rikoksesta aivan viime päiviltä. 

Poliisi ei kuitenkaan usko, että tekijät olisivat välttämättä samoja. 

–Tämän kaltaiset rikokset ovat hieman samanlaisia kuin valepoliisitapaukset. Kun joku haistaa niin sanotusti helpon rahan, nämä yleistyvät tietyissä piireissä. 

– Taustalla eivät varmastikaan ole samat ihmiset, mutta sanotaan, että saman oloiset ihmiset. 

Geiger ei peittele tuntemuksiaan epäiltyjä rikoksentekijöitä kohtaan.

– Tämä on ala-arvoisinta rikollisuutta, jota voi kuvitella – että käytetään hyväksi vanhempien ihmisten hyväntahtoisuutta. 

– Raukkamaista. Me kyllä tutkimme nämäkin tapaukset pieteetillä.

Poliisi pyytää vihjeitä tapaukseen liittyen. Geiger kehottaa ottamaan yhteyttä poliisiin myös, jos henkilö soittaa ja tarjoaa kotona tehtävää "koronatarkastusta". Havainnot ja tiedot voi ilmoittaa vihjenumeroon puh. 0295 413 031 (puhelinvastaaja) tai vihjeet.espoo@poliisi.fi

Lue myös:

    Uusimmat