Mainos

Poikkeuksellisen raa'asta pahoinpitelystä ehdollista - kaksi nuorta löi ja potki tajutonta uhria

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi kaksi 17-vuotiasta nuorta pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen. Nämä löivät ja potkivat maassa makaavaa jo tajutonta nuorta. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt tekoa törkeänä.

Vantaan Kuusijärvellä oli vuosi sitten nuorisoa viettämässä koulujen päättymistä.

- Ei tarvitse kävellä kuin maailmanomistaja, nuorukainen oli todennut 17-vuotiaalle nuorelle. Tästä suivaantunut nuori ilmoitti hakevansa kaverinsa ja palaavansa asiaan.

Näin kävikin.

Kiistelyn jälkeen 17-vuotias löi uhria kerran ja tämä kaatui maahan menettäen tajuntansa. Kaatuneen uhrin kaveri sai seuraavan iskun ja hänkin putosi. Sen jälkeen nuori löi tajutonta, maassa makaavaa uhria useita kertoja kasvoihin. Hän nosti tajutonta uhria vaatteista pystympään asentoon.

Toinen mukaan

17-vuotiaan seurueesta tuli saman tien toinen samanikäinen nuorukainen potkimaan ja lyömään tajutonta uhria.

Lyöntien ja potkujen määrä jäi epäselväksi. Todistaja ja toinen pahoinpidelty kertoivat useista lyönneistä. Oikeus totesi, että ensimmäisen iskun antanut potkaisi kerran ja löi kasvoihin ainakin kolme kertaa. Perässä tilanteeseen tullut potkaisi ainakin kahdesti ylävartaloon ja löi kerran.  

Hakattu sai varsin vakavia vammoja: tajunnanmenetyksen lisäksi nenä ja seitsemän hammasta murtui. Hän sai vammoja pään lisäksi niskaan, selkään ja oikeaan käteen.

Tilanne ei kestänyt pitkään. Oikeus piti tekoa erityisen raakana ja julmana, muttei kuitenkaan katsonut sitä kokonaisuutena törkeäksi.

Tämä tarkoitti sitä, että syyte törkeästä pahoinpitelystä hylättiin ja kaksikko tuomittiin pahoinpitelystä. 

Ehdollista

Käräjäoikeus langetti teosta selvästi ankaramman rangaistuksen kuin pahoinpitelystä yleensä annetaan.

Ensimmäisenä lyönyt on aiemminkin tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen, mutta se ei oikeuden mielestä estänyt antamasta uutta rangaistusta ehdollisena.

Kummatkin 17-vuotiaat saivat yhden vuoden ehdollista vankeutta.

Heidät määrättiin maksamaan uhrille kivusta ja särystä 5000 euroa ja hampaiden korjauskuluja 8000 euroa sekä erinäisiä muita korvauksia vielä noin tuhat euroa.

Uhrin kärsimyskorvauksen oikeus eväsi, koska sellaista ei tavallisista pahoinpitelyistä makseta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.