Poika järjesti yllätyssynttärit Nina Mikkoselle: Timokin jaksoi hienosti

12-vuotias Mikael-poika organisoi isot yllätysjuhlat 50 vuotta täyttäneelle Nina Mikkoselle.

Nina Mikkosen perheessä vietettiin kaksi viikkoa sitten ikimuistoista viikonloppua. Heinäkuun 11. päivä 50 vuotta täyttänyt Nina sanoi jo viime talvena pojilleen Mikaelille ja Matiakselle, ettei taloudellisista syistä voisi järjestää juhlia merkkipäivänsä kunniaksi. Säästöt olivat menneet Myrskylän-kodin ulkomaalaamiseen.

– Sanoin, että minulla ei ole varaa palkata pitopalvelua. Jos taas olisin tehnyt kaiken itse ja häärinyt keittiössä, ne eivät olisi enää olleet minun juhlani. En olisi ehtinyt nauttia niistä, Nina selittää.

Perheen 12-vuotias Mikael-poika ei kuitenkaan sulattanut sitä, ettei äiti pääsisi juhlimaan suurta päiväänsä. Niinpä hän suunnitteli kaikessa hiljaisuudessa yllätyksen, josta puhuminen saa Ninan edelleen herkistymään.

– Mikael oli ottanut yhteyttä ystäviimme ja koko kevään ajan suunnitellut minulle yllätysjuhlia. Hän oli kyennyt pitämään koko asian minulta salassa, Nina kertoo.

Ystävät odottivat oven takana

Virallisena juhlapäivänä perjantaina syntymäpäiväsankari johdatettiin side silmillä moottoripyörän luo, ja hän pääsi juhla-ajelulle. Sen jälkeen kahviteltiin paikalle tulleiden ystävien kanssa. Seuraava päivä oli tarkoitus viettää perheen kesken - tai niin Nina luuli.

– Kun sitten lauantaina olin lähdössä kauppaan, oven takana odottivatkin kaikki ystävämme. Heillä oli lahjoja ja kassit täynnä ihania herkkuja, ja he lauloivat minulle. Minä tietysti itkin kuin Niagaran putous. Menimme sisään, ja Mikael piti minulle todella koskettavan puheen. Lisäksi molemmat poikamme Mikael ja Matias näyttelivät hauskan sketsin, Nina muistelee juhlia.

Hän kertoo myös miehensä Timo T.A. Mikkosen jaksaneen hyvin olla mukana juhlissa. Timo sai vuonna 2011 useita aivoinfarkteja, joiden johdosta hän sokeutui ja menetti suuren osan liikuntakyvystään. Nina toimii hänen omaishoitajanaan.

– Timolla oli hyvä päivä, hän jaksoi hienosti osallistua, keskustella ja heittää vitsiä. Sekin oli kuin yksi lahja minulle. Muuten hän on ollut aika väsynyt viime aikoina, kesä ja kuumuus ovat ottaneet voimille, Nina kertoo.

– Koko ilta oli hyvin rakkaudentäyteinen. Kaikilla oli halu tehdä minulle hyvä mieli. Tämä oli ehdottomasti koko perheellemme kesän kohokohta, hän huokaa onnellisena.

Nina on edelleen häkeltynyt siitä, että hänen 12-vuotias poikansa järjesti itsenäisesti upeat yllätysjuhlat - ja onnistui vielä pitämään ne salassa äidiltään.

– Olen äärimmäisen ylpeä pojastani. Harva 12-vuotias kykenee tällaiseen. Mielestäni tämä osoittaa uskomatonta empatiakykyä. Mikaelilla on aspergerin syndrooma, ja siitä kerrotaan, että sen ominaisuuksiin kuuluu tunnekylmyys. Mikael on kuitenkin todistettavasti kaikkea muuta, ylpeä äiti ihastelee.

Lue myös:

    Uusimmat