Mainos

Pohjola tutkii If-kumppaneidensa romahtanutta tulosta

Vakuutusyhtiö Pohjola tutkii yhtiökumppaniensa Skandian ja Storebrandin romahtaneita tuloksia. Pohjolan sisällä ollaan kummastuneita siitä, että molempien yhtiöiden tulokset huononivat merkittävästi edelliseen vuoteen verrattuna vaikka siihen ei ole mitään selkeää syytä.

Helsingin Sanomien mukaan Pohjolassa selvitetäänkin nyt, kaunistelivatko Skandia ja Storebrand tilinpäätöksiään silloin kun If-yhtiön omistusosuuksia jaettiin. Jaossa Pohjola sai Skandiaa ja Storebrandia pienemmän omistuksen.

Vielä viime kesänä norjalaisen Storebrandin ja ruotsalaisen Skandian ilmoittamista luvuista saattoi päätellä, että esimerkiksi vakuutustuottomaksut ovat huomattavasti kuluja suurempia. Nyt tilanne on muuttunut. Luvut ovat huonontuneet kauttaaltaan 13-15 prosenttia. Pohjolan päälakimies Olavi Nieminen Kommentoi varovaisesti Skandian ja Storebrandin äkkisyöksyä. Nieminen myöntää kuitenkin, ettäi tulosheikennyksille ole olemassa helppoa ja järjellistä selitystä. Niemisen mielestä yhdessä vuodessa ei tapahdu näin dramaattisia muutoksia.

Ifin toimitusjohtajan Bo Ingemarson ei ymmärrä, mitä ihmettelemistä Pohjolalla on Ifin huonossa tuloksessa. Hänen mukaansa viime vuosi oli kehno vuosi vakuutusvahinkoyhtiöille erilaisten onnettomuuksien takia.

Pohjola julkisti eilen huipputuloksen

Pohjola julkisti eilen huipputuloksen. Yhtiön liikevoitto kasvoi edellisvuodesta yli viisinkertaiseksi 1,23 miljardiin euroon eli seitsemään miljardiin markkaan. Osakekohtainen tulos parani 48,70 euroon edellisvuoden 2,16 eurosta.

Pohjolan vakuutusmaksutulo oli 959 miljoonaa euroa, sijoitustuotot 1448 miljoonaa ja arvonkorotukset 1,5 miljoonaa euroa. Yhtiö aikoo jakaa osinkoa 22 euroa osakkeelta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.