Mainos

Pohjola teettää arvion Henki-Pohjolan arvosta

Pohjola teettää ulkopuolisilla asiantuntijoilla arvion Henkivakuutusyhtiö Pohjolan arvosta. Samalla on tarkoitus selvittää, mitkä ovat Pohjolan kahden suurimman omistajan eli Suomi-yhtiön, Osuuspankkien ja Ilmarisen muodostaman yhteistyöryhmän ja Sampo-Leonia-ryhmän aikeet asiassa, kertoi toimitusjohtaja Matti Kavetvuo tiistaina. Henki-Pohjolaa koskeva strateginen selvitys annettiin tehtäväksi investointipankki Fox-Pitt Keltonille.

Osan selvitystä muodostaa Henki-Pohjolan liiketoiminnan arvonmääritys.
-Tarkoituksena on tutkia Pohjolan käytettävissä olevat vaihtoehdot, kun yhtiön tavoitteena on tuottaa mahdollisimman suurta lisäarvoa kaikkien osakkeenomistajien hyväksi ja toimia kaikkien sidosryhmien intressit huomioon ottaen, Kavetvuo totesi.

Pohjolan käytettävissä olevia vaihtoehtoja ovat Kavetvuon mukaan mm. Henki-Pohjolan myynti, yhteisyrityksen perustaminen tai yhtiön säilyminen tytäryhtiönä. Oikeaa menettelytapaa valittaessa Pohjolan hallitus varmistaa erityisesti, että Henki-Pohjolan vakuutuksenottajien edut tulevat turvatuksi, korosti hän. Fox-Pitt Kelton on erikoistunut investointipankkitoimintaan. Se on sveitsiläisen vakuutusyhtiön Swiss Ren tytäryhtiö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.