Mainos

Pohjola kasvatti liikevoittoaan

Vakuutuskonserni Pohjola on nostanut liikevoittoaan ja uskoo loppuvuoden näkymien pysyvän suotuisina.

Pohjola

Vakuutuskonserni Pohjolan liikevoitto kasvoi tammi-syyskuun aikana 189,6 miljoonaan euroon. Viime vuoden vastaavana aikana liikevoitto oli vielä 117 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos koheni tammi-syyskussa 2,74 euroon, kun viime vuonna se oli 1,69 euroa.

Kolmannen vuosineljänneksen osuus liikevoitosta nousi nyt 83 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 59 miljoonan euron tappiosta.

Pohjola arvioi, että vahinkovakuutuksen kannattavuus paranee yhtiössä edelleen ja sijoitustuottojen kehitys jatkuu suotuisana. Vahinkovakuutusliiketoiminnan kannattavuus muodostunee tänä vuonna viime vuotta paremmaksi vakuutusmaksutulon kasvun, kustannusten alenemisen ja korvauskulujen vakaan kehityksen ansiosta. Suurvahinkoihin liittyvän riskin pienentämiseksi heinäkuussa alennettiin omaisuus- ja keskeytysvakuutuksen vahinkokohtaista omapidätystä. Arvion mukaan koko vuoden yhdistetty kulusuhde ei eroa oleellisesti yhdeksän kuukauden toteumasta.

Yhtiön mukaan 35 miljoonan euron tehostamistoimet konsernissa parantavat kuluvan vuoden tulosta, mutta hyöty näkyy täysimääräisenä vasta ensi vuonna. Lokakuussa julkistettujen suunniteltujen noin 10 miljoonan euron säästöjen toteutuessa niiden vaikutukset näkyvät pääosin vasta vuonna 2005.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.