Mainos

Pohjoismaisen kirjallisuuden hyvä noste jatkuu

Pohjoismainen kirjallisuus on päässyt kunniavieraaksi Pariisin Salon du livre -kirjamessuille ensi maaliskuussa. Se on maailman suurin ranskankielinen kirja-alan tapahtuma: neljä päivää kestävät messut houkuttelevat vuosittain 200 000 kävijää.

Pohjoismaiden kirjallisuus on alkanut kovasti kiinnostaa Skandinavian ulkopuolella Ruotsin dekkaribuumin jälkeen. Sofi Oksasen menestyksen imussa kiinnostus myös korkeakirjallisuutta kohtaan on lisääntynyt. Esimerkiksi Riikka Pulkkinen solmi juuri kustannussopimuksen ranskalaiskustantajan kanssa.

Suomesta kutsuttu huippukirjailijoitamme

Pariisin messuille on kutsuttu 40 pohjoismaista kirjailijaa, joilta kaikilta on juuri ilmestynyt tai on ilmestymässä vuoden 2011 alussa käännös ranskaksi.

Suomesta mukana ovat joukko kärkikirjailijoitamme: Monika Fagerholm, Kari Hotakainen, Daniel Katz, Sofi Oksanen, Seita Parkkola, Matti Rönkä, Johanna Sinisalo ja Märta Tikkanen.

Osallistujia 25 maasta

Viime vuonna Pariisin messuille osallistui noin 33 000 kirja-alan ammattilaista 25 maasta. Ranskalainen media seurasi tapahtumaa tarkasti ja teki messuilta 16 tuntia televisiolähetystä, 41 tuntia radio-ohjelmaa ja 2 400 lehtiartikkelia.

-Pariisin kirjamessut tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä pohjoismaista kirjallisuutta koko laajuudessaan ranskalaiselle ja kansainväliselle yleisölle sekä tukea pohjoismaisten kustantajien ponnisteluja kansainvälisten oikeuksien myymiseksi Ranskaan tulevina vuosina, kertoo Iris Schwanck, FILIn ja kirjamessuhankkeen johtaja.

Pohjoismaat ovat ensi kertaa yhdessä mukana näin suurilla kansainvälisillä kirjamessuilla. Ohjelmassa ovat edustettuina kaikki viisi pohjoismaata sekä autonomiset alueet Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti ja Saamelaisalue.

Pohjoismainen teema jatkuu kesäkuussa Marché de la Poésie -runotapahtumassa Pariisissa, jonne kutsutaan 20 pohjoismaista runoilijaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.