Pohjois-Savossa vilkas viikonloppu: Tapon yritys, kolaroiva mopoautoilija ja taksia kaivannut ryöstäjä

Pohjois-Savossa poliisin puuttumista on kaivattu lukuisissa tapahtumissa. Joukkoon mahtuu monenlaista rötöstelyä henkeä uhkaavista rikoksista huumausainerikoksiin ja liikennetörttöilyyn.

Tapon yritys

Viikonloppuna ilmi tulleista rikoksista vakavin lienee Tuusniemellä yksityisasunnossa tapahtunut tapon yritys.

Uhri, paikkakuntalainen 59-vuotias mies sai perjantai-iltana useita puukoniskuja ylävartaloonsa ja hänet toimitettiin KYS:iin saamaan hoitoa saamiinsa vakaviin vammoihin. Hänellä ei ensitietojen perusteella ole välitöntä hengenvaaraa.

Teosta epäilty 30-vuotias tuusniemeläismies otettiin myöhemmin illalla kiinni toisesta asunnosta.

Törkeä huumausainerikos

Lauantaina poliisi taas päätyi tekemään kotietsinnän Kiuruveden keskustassa sijaitsevaan omakotitaloon. Virkavalta löysikin asuin- ja varastorakennuksesta kannabiskasvattamon ja runsaasti huumausaineita.

Löytöjen johdosta poliisi otti kiinni paikkakuntalaisen miehen ja naisen.

Pahoinpitelyitä ja ryöstön yritys

Kuopion ja Iisalmen alueella tapahtui lauantaina ja sunnuntaina yhteensä kolme pahoinpitelyä. Lisäksi Kuopiossa tapahtui ryöstön yritys.

Ryöstön yrityksessä 23-vuotiaan kuopiolaismiehen epäillään yrittäneen vaatia rahaa puukolla uhkaamalla. Yritys tapahtui sunnuntaina kello 2.45 Kuopion Pitkälahdentiellä, ja sen kohteena oli kaksi naista. Nämä onnistuivat kuitenkin pakenemaan paikalta, ja poliisipartio otti miehen kiinni Pyörönkaarelta.

Mies on kertonut teon motiiviksi rahantarpeen. Mies näet tarvitsi valuuttaa kustantaakseen itselleen taksimatkan.

Rattijuoppoja

Alueella tavattiin lisäksi rattijuoppoja. Kovimmat lukemat alkometriin puhalsi 41-vuotias mies, joka oli Iisalmessa hypännyt rattiin 2,7 promillen humalatilassa. Kiinni jäi myös yksi 18-vuotias, jolle tehty huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille.

Hätäkeskus sai myös useita ilmoituksia Lapinlahdella päällä olleesta, pysähtyneestä autosta lauantaina. Poliisi tapasi autosta nukkumasta miehen, joka puhalsi alkometriin 0,5 promillea.

Perinteisten autojen lisäksi poliisi joutui selvittelemään mopoauton tekemisiä. Kiruvedellä näet 15-vuotias tyttö törmäsi mopoautolla valopylvääseen, puhaltaen alkometriin 1,27 promillen tuloksen. Onnettomuus tapahtui lauantaina hieman keskiyön jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat