Mainos

Juhannuksena tunaroitu urakalla ympäri Suomea: Rattijuopot ajoivat sylikkäin, auto poltettiin kokkona

Vakavien onnettomuuksien ja turmien lisäksi poliisia ovat työllistäneet muun muassa ruohonleikkurilla ajaminen humalassa Muhoksella ja rattijuoppojen ajelu sylikkäin Himoksella.

Rattijuoppoja, huumekuskeja, tappeluita, perheväkivaltaa. Tavanomaiset hälytykset ovat pitäneet järjestyspoliisin kiireisenä tänäkin juhannuksena. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan tarkkuualkometrille on ollut suorastaan jonoa.

Muutama erikoisempikin tehtävä mahtuu kuitenkin joukkoon, selviää juhannuksen poliisitiedotteista.

Rattijuopon hurja pyörähdys Vantaalla

Hätäkeskus sai perjantaina iltapäivällä ilmoituksen Kehä III:lle nousseesta autosta, joka oli lähtenyt luisuun. Kuljettajan yrittäessä korjata luisua auto oli pyörähtänyt renkailla 360 astetta aiheuttaen vaaratilanteen Kehä III:lla. Auto oli melkein törmännyt toiseen samaan suuntaan kulkeneeseen autoon, jonka jälkeen se törmäsi keskikaiteeseen.

Sivulliset huolestuivat autoilijan kunnosta, mutta tämä vakuutti olevansa kunnossa, nousi autosta, otti repun mukaansa ja poistui Kehä III:lta Vanhalle Lahdentielle kohti Hakunilaa.

Poliisipartio kuitenkin löysi kuljettajaksi epäillyn miehen myöhemmin aattona. Mies puhalsi 1,34 promillea. Hänet kuljetettiin verikokeisiin, otettiin kiinni rikoksista epäiltynä ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Erikoisia juhannuskokkoja Etelä-Karjalassa

Lämmin juhannussää piti poliisin kiireisenä Etelä-Karjalassa. Pahoinpitelyjen lisäksi poliisia työllistivät myös muutamat ylimääräiset ”juhannuskokot”.

Savitaipaleella sytytettiin palamaan auto ja Luumäellä suuri kanto- ja hakkuutähdekasa. Palojen syttymissyytä tutkitaan.
Yhtään ruorijuoppoa ei Etelä-Karjalan vesistöissä tavattu, mitä poliisin tiedotteen mukaan mukaan voitaneen pitää pienenä ihmeenä. Myös tien päällä oli melko rauhallista.

Känniajelua ruohonleikkurilla Oulussa

Oulun poliisin partio tavoitti aattoiltana Muhoksen Ponkilantiellä 33-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen, jonka epäillään kuljettaneen päältä ajettavaa ruohonleikkuria päihtyneenä yleisellä tiealueella. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä rattijuopumuksena.

Moottorivene päin kalliota Heinävedellä

Hätäkeskus sai puoli kymmenen aikaan eilisiltana ilmoituksen, jonka mukaan moottorivene oli törmännyt kallioon Runkosalmessa Heinävedellä. Silminnäkijöiden mukaan moottorivene oli lähtenyt laiturista ja kiihdyttänyt voimakkaasti muutaman sadan metrin matkan, minkä jälkeen se oli törmännyt suoraan kallioon. Rannalla olleet silminnäkijät pelastivat veneessä olleet kaksi miestä omien veneidensä avulla.

Veneen keulassa ollut mies loukkaantui törmäyksessä vakavasti. Veneen kuljettaja loukkaantui myös. Hänen epäillään kuljettaneen moottorivenettä vahvasti päihtyneenä.

Järjestyksenvalvojaa nyrkillä kasvoihin Raumalla

Paikkakuntalaista miestä epäillään järjestyksenvalvojan pahoinpitelystä Raumanmeren juhannusjuhlilla myöhään eilisiltana. Mies oli pyrkinyt juhlatilaan, jonne hänellä ei ollut sisäänpääsyyn oikeuttavaa tunnusta. Kun sisäänpääsy ei onnistunut, mies oli lyönyt järjestyksenvalvojaa nyrkillä kasvoihin.
Nyrkillä lyöntiä seurasi paini, jossa järjestyksenvalvojan vaatteet ja kello olivat vaurioitunet. Lyöjä otettiin poliisin säilöön.

Rattijuopot sylikkäin Himoksella

Poliisipartio sai puolenyön jälkeen tehtävän Himoksen leirintäalueelle, jossa kaksi henkilöä oli mahdollisesti siirtänyt autoa humalassa. Partion päästyä paikalle se tapasi sieltä kaksi miestä, jotka tunnustivat siirtäneensä autoa. He kertoivat ajaneensa autoa sylikkäin.
Toinen miehistä puhalsi poliisin alkometriin rattijuopumksen ylittävät lukemat ja toinen törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Kummallakaan ei ollut lisäksi ajo-oikeutta.

Sivullinen jahtasi taskuvarasta Helsingissä

Helsingin poliisi sai juhannuspäivän puolella kello 03.30 ilmoituksen, jonka mukaan sivullinen juoksee Malmin keskustassa naiselta lompakosta rahaa anastanutta miestä kiinni.

Poliisi tavoitti pian tuntomerkkeihin sopivan taskuvarkaan ja tämän jahtaajan. Ilmeisesti ravintolan edustalla istunut nainen oli nähnyt, miten mies oli laittanut naisen laukkuun takaisin tämän lompakon. Huomattuaan paljastumisensa mies oli lähtenyt juoksuun.
Nainen oli huomannut, että lompakosta puuttui seteleitä noin sadan euron arvosta. Kun nainen kertoi asiasta ympärillään oleville henkilöille, yksi miehistä lähti sankarillisesti varkaan perään.

Vuonna 1978 syntynyttä miestä epäillään varkaudesta. Tiedote ei kerro, saiko nainen rahansa takaisin.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan alkoholi työllistää poliisia juhannuksena monin tavoin:

Huumeissa ajaneen autosta löytyi aseita Kotkassa

Kotkan keskustassa poliisipartio kiinnitti yöllä juhannuspäivän puolella huomion Gutzeitintiellä kovaa vautia ajaneeseen henkilöautoilijaan. Auto katosi kahden kerrostalon väliin. Poliisit löysivät auton ilman kuljettajaa. Poliisille entuudestaan tuttu vuonna -71 syntynyt kotkalainen mies löytyi makaamasta kanden henkilöauton välistä. Puhallustesti näytti nollaa, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Mies oli liikkeellä ilman vaadittavaa ajo-oikeutta.

Turvatarkastuksessa miehen hallusta löyti kaksi teräasetta ja pieni määrä huumausineeksi epäilytä jauhetta. Ajoneuvosta löytyi myös luvaton pistooli ja patruunoita.

Ajoi humalassa moottoriveneellä laituriin – ilmoittautui itse poliisille

Pyhtään Vastilassa Kymijoella nelikymppinen nainen ajeli juhannusyönä vahvassa humalassa moottoriveneellä ja törmäsi Karhusaaressa olevan kesäpaikan laituriin. Nainen jätti käyttämänsä moottoriveneen saaren rantaan ja nousi paikalle tulleeseen toiseen moottoriveneeseen. Myös sen ajaja oli vahvasti päihtynyt.

Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että nainen oli loukannut törmäyksessä päänsä ja soitti itse hätäkeskukseen ja kertoi toilailustaan. Hän ilmoitti samalla paikan, josta hänet ja miehen tavoittaa. Nainen puhalsi paikalle menneen poliisin alkometriin 2.50 promillen ja mies 2.88 promillen lukemat. Molempia epäillään vesiliikennejuopumuksesta ja naista myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Varas etsi aseita – hajotti hanan

Kajaanin Purolassa varas murtautui aaton vastaisena yönä omakotitaloon rikkomalla terassin ikkunan. Oulun poliisilaitoksen tiedotteen mukaan hän yritti sisällä murtautua talon asekaappiin ja penkoi kaappeja ja lipastoja. Lopulta hän rikkoi vielä yläkerran lavuaarin vesihanan, ja vesi päässi valumaan valtoimenaan pitkin taloa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.