Mainos

Pohjois-Korean uusi metro esiteltiin länsimaisille toimittajille – asukkaat ylistävät

2:05

Pohjois-Koreassa on maata hallitsevan työväenpuolueen kokouksen alla esitelty länsimaisille toimittajille myös uutuuttaan hohtava metro.

Paikallisten viranomaisten mukaan pääkaupunki Pjongjangissa viime vuonna käyttöön otettu metro on tekniikaltaan viimeisintä huutoa. Uudessa metrossa on neljä vaunua, joista jokaiseen mahtuu 240 matkustajaa. Metro liikkuu puolen tunnin välein yhtä linjaa pitkin.

– Tämä uusi metro on moderni ja hyvin käytännöllinen kaikille matkustajille. Se antaa virkistävän tunteen, kehuu länsimaiselle toimittajalle Jo Yong Sun, joka matkusti metrolla lauantaina iltapäivästä.

Metro otettiin käyttöön viime vuoden lopulla ja silloin Pohjois-Korean valtiollinen media uutisoi, että se on rakennettu pelkästään pohjoiskorealaisella tekniikalla.

Mediaa on kuljetettu viime päivinä Pohjois-Koreassa tiukan valvonnan alla. Pjongjangiin kutsutut kymmenet ulkomaiset toimittajat eivät pääse paria sataa metriä lähemmäs itse kokouspaikkaa. Toimittajille on sen sijaan esitelty Pohjois-Korean mittavia saavutuksia ja jokaisella toimittajalla on mukana oma ”valvoja”.

– Uusi juna näyttää, että maamme on teollisuusmaa ja menee jopa muiden maiden ohi, totesi mediakierroksen aikana Pjongjangin asukas Kim Un Ha toimittajille.

Metron sisällä voi näyttötauluista nähdä mitä nopeutta juna kulkee ja lisäksi muun muassa paikallisen sääennusteen.

Metron turvallisuudesta vastaava virkailija Ri Ok Gyong kehuu metron olevan niin suosittu, että jotkut asukkaat menevät välillä väärään suuntaan linjalla, jotta saavat olla siinä pidempään.

– Ja kun he vihdoin pääsevät pois, niin he sanovat sen olleen ihmeellistä ja he ovat kiitollisia marsalkka Kim Jong Unille, joka määräsi metron rakennettavaksi.

Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangin metro on yksi maailman syvimmistä. Se rakennettiin 1960-luvulla ja sen tarkoituksena on myös olla pommisuoja. Metrolla on ollut vain kaksi linjaa viimeiset 40 vuotta, mutta nyt siihen on avattu kolmas. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.