Mainos

Pohjois-Korean jääkiekkojoukkueelle suomalainen valmentaja, Helsinkiin Disneyland

Internetissä on aprillipäivän kunniaksi julkaistu joukko kulmakarvoja nostattavia uutisia.

Päivän kunniaksi esimerkiksi Kansan Uutisten verkkolehdessä Etelä-Suomen Vasemmistonuoret vaatii Sosialististen neuvostotasavaltojen liiton uudelleenperustamista.

— Mielestämme Helsingin pitäisi olla asiassa aloitteellinen. Kaupungin hallintokulttuuri on niin autoritäärinen ja vaaleilla valittavien poliitikkojen valta suhteessa kaupunkia kulissien takana johtaviin virkamiehiin niin pieni, että siirtymisessä pois vaalidemokratiasta neuvostomalliin on kyse vain sävyerosta, sanoo järjestön vanhimpiin jäseniin kuuluva Kommunismin aave lehden haastattelussa.

Tekniikka ja Talous-lehti oli puolestaan päässyt varsinaisen jymyuutisen lähteille. Lehti uutisoi Espooseen rakennettavan Länsimetron kaivuutöiden yhteydessä löytyneestä laajasta kallioalueesta, jonne Posiva on kiinnostunut rakentamaan ydinjäteluolaston Fennovoiman ydinjätettä varten. Yhtenäinen kallioalue sijaitsee suoraan Otaniemen alapuolella.

Sen sijaan Helsingin Uutisten saamien tietojen mukaan aikanaan närkästystä herättäneen maakaupan, jossa Helsinki osti Sipoolta muun muassa Östersundomin maa-alueet, taustalla olikin amerikkalaisen teemapuisto Disneylandin suunnitelma rakentaa alueelle toinen Euroopan-puistonsa. Jättihankkeen keulakuvaksi on palkattu suosikkinäyttelijä Aku Hirviniemi.

— Luuletko että on sattumaa, että hän sai juuri nimen Aku, vinkkaa projektipäällikkö Janne Kallaistenoja sanoo lehdessä.

Savon Sanomat on puolestaan päässyt maa- ja metsätalousministeriön valmisteleman lakimuutoksen jäljille. Muutos kieltäisi perunan kotikasvatuksen Suomessa. Kotikasvatuskielto koskisi kotitalouksia, joiden kasvattama peruna on tarkoitettu vain talouden omaan käyttöön kasvatuksen riskialttiuden takia. Etenkin raa’an perunan haitalliset vaikutukset hirvittävät ministeriötä.

—  Suurimmassa riskiryhmässä ovat pikkulapset, joille soseutettu peruna on usein hyvinkin raakaa. Tutkimusten perusteella sen syöminen vaikuttaa lapsen kehitykseen. Esimerkiksi Keski-Euroopan maissahan kotiperunan antaminen on kielletty alle kouluikäisille lapsille, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Helka Patrakka sanoo lehdessä.

Urheilu-uutisten saralla Sportti.com-sivusto kertoo, että suomalainen jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen on pestattu Pohjois-Korean A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Myös mtv3.fi julkaisi uutissivuillaan päivän hengessä oman uutisensa suomalaisten kloonaamasta mammutista. Urheilusivuilla voi sen sijaan tutustua suomalaisten formulakuskien uuteen apuvälineeseen. Helmen sivuilla taas neuvotaan kenties maailman .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.