Mainos

Pohjois-Korea teki ohjuskokeen

Pohjois-Korea on tehnyt varhain aamulla ohjuskokeen. Maa ilmoittaa tehneensä kokeen turvallisuussyistä.

Pohjois-Korea teki aamulla ohjuskokeen.

Pohjois-Korea on tehnyt ohjuskokeen Japaninmerellä.

Pohjois-Korea laukaisi varhain aamulla ballistisen ohjuksen Japaninmereen Korean itäpuolelle. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan mukaan kyseessä oli risteilyohjus. Toisen tiedon mukaan kyseessä oli lyhyen kantaman taktinen ohjus.

Pohjois-Korean mukaan koe tehtiin turvallisuussyistä. Pohjois-Korean kakkosmies, parlamentin puhemies Kim Yong Nam sanoi Malesiassa koolla olevassa Sitoutumattomien maiden liikkeen huippukokouksessa, että Yhdysvaltain uhka saneli Pohjois-Korean päätöksen.

Kim vakuutti, että Pohjois-Korean ydinohjelma on "tässä vaiheessa" suunnattu rauhanomaisiin tarkoituksiin.

Pohjois-Korea on uhannut irtisanoutua Korean sodan päättäneestä aseleposopimuksesta. Tammikuussa maa irrottautui kansainvälisestä ydinsulkusopimuksesta.

Naapurimaat huolissaan ohjuskokeesta


Tieto ohjuskokeesta on herättänyt huolta Pohjois-Korean naapurimaissa.

Japani on ilmoittanut aloittavansa ohjuskokeen tutkimukset. Maan hallituksen edustajan mukaan Japani selvittää mm. käytetyn ohjuksen tyyppiä ja kantamaa.

Myös Etelä-Korean uusi presidentti Roh Moo-hyun on tuoreeltaan kommentoinut Pohjois-Korean ohjuskoetta. Virkaansa tänään astunut presidentti totesi, että Pohjois-Korean epäilty ydinaseohjelma on vakava uhka maailmanrauhalle.

Powell: Koe ei anna aihetta huoleen

Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin mielestä Pohjois-Korean ohjuskoe ei anna aihetta vakavaan huoleen. Hän luonnehti ohjuskoetta "melko harmittomaksi" Etelä-Koreassa, missä hän osallistuu maan uuden presidentin Roh Moo Hyunin virkaanastujaisiin.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.