Mainos

Pohjois-Karjalan puhelinverkossa edelleen häiriöitä – hätänumeroon kannattaa yrittää vaikka puhelin ei näyttäisi verkkoa

Tykkylumi aiheuttaa Pohjois-Karjalassa häiriöitä myös puhelinverkossa, mikä saattaa aiheuttaa häiriöitä myös hätäpuheluiden läpimenossa. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kehottaa silti soittamaan hätätilanteen sattuessa hätänumeroon, vaikka puhelimen operaattori ei näyttäisi olevan verkossa.

Hätänumeroon 112 kannattaa yrittää ottaa yhteyttä, vaikka puhelimen operaattori ei näyttäisi verkkoa. Hätänumero yhdistyy tarvittaessa muiden operaattoreiden kautta, mikäli oman operaattorin yhteydet ovat alhaalla.

Jos hätänumeroon ei saa yhteyttä Ilomantsin, Kiihtelysvaaran, Lieksan tai Tuupovaaran alueilla, pelastuslaitos kehottaa käymään paikallisilla paloasemilla, joihin on nostettu jatkuva valmius ainakin perjantaihin iltapäivään asti.

Jos Uimaharjun alueella ei saa yhteyttä puhelimitse hätäkeskukseen, voi käydä tekemässä ilmoituksen Uimaharjun tehtaan portilla, josta saa hälytettyä pelastuslaitoksen avuksi.

Tykkylumitilanne vain pahenee lähipäivinä

Sää ei avita sähkökatkojen korjaajia Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Kainuussa lähipäivinä. Ilmatieteen laitos ennusti torstaina, että tykkylumitilanne säilyy hankalana ja todennäköisesti vain pahenee.

Tykkylunta syntyy, kun ilma on kostea. Sitä kertyy puihin huurtumalla ja kostean lumen tarttuessa oksiin. Itä-Suomeen on luvassa etelästä alkaen myös lisää lumi- tai räntäsadetta.

Ennusteen mukaan lauha säätyyppi ajoittaisine vesi- ja lumisateineen jatkuu vuoden loppuun. Aattona Suomessa vallitsee eteläinen ilmavirtaus.

Pilvisyys on runsasta, ja paikoin tulee lumikuuroja tai jäätävää tihkua. Lounaisrannikolla sade voi tulla silkkana vetenä. Lämpötila on etelässä nollan vaiheilla, maan keski- ja pohjoisosassa pikkupakkasella.

Uudenvuodenpäivänä luvassa on maan eteläosaan lumisateita ja mahdollisesti myös vesisateita. Matalapaineen reittiä ei ole vielä mahdollista ennustaa tarkkaan.

Maan keski- ja pohjoisosassa pakkassää todennäköisesti jatkuu vuoden ensimmäisellä viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.