Poets of the Fallin alterego-yhtye esiintyi sadalle miljoonalle katsojalle – turvamiehet eivät olleet päästää laulajaa lavalle

Poets of the Fall esiintyi Game Awardseissa sadalle miljoonalle katsojalle 9:25
Katso koko haastattelu: Poets of the Fall esiintyi Game Awardseissa sadalle miljoonalle katsojalle

Old Gods of Asgard -yhtye rokkasi yli sadalle miljoonalle katsojalle Los Angelesissa.

Suomalaisen Poets of the Fall -rockyhtyeen alterego-yhtye Old Gods of Asgard esiintyi viikonloppuna Los Angelesissa järjestetyssä pelialan Game Awards -palkintogaalassa yli sadalle miljoonalle katsojalle. Old Gods of Asgard on tehnyt pitkään yhteistyötä suomalaisen Remedy-peliyhtiön kanssa, ja sen musiikkia kuullaan yhtiön Alan Wake 2 -pelissä, joka nappasi kolme palkintoa Game Awards -palkintogaalassa.

Poets of the Fall -yhtyeen perustajat, laulaja Marko Saaresto ja kitaristi Olli Tukiainen vierailivat sunnuntaiaamuna 10. joulukuuta Huomenta Suomessa kertomassa taannoisesta Los Angelesin reissustaan. Saaresto sanoi reissussa tapahtuneen niin paljon, että siitä saisi kirjoitettua kirjan.

Ihan valtava tapahtuma, tällä hetkellä ilmeisesti maailman isoin viihdetapahtuma, muttei ihmisille ehkä ihan niin tuttu sen takia, että sitä ei tuoda televisioon, vaan se striimataan netissä, Saaristo kertoi Game Awards -palkintogaalasta. 

Saareston mukaan arvioitiin, että palkintogaalan katsojamäärä oli tänä vuonna kasvanut entisestään viime vuoden sadasta miljoonasta katsojasta. 

– Lavalle mentäessä tiesi, että nyt on ehkä ihan tärkeää vetää hyvin, hän nauroi.

Kaksikon mukaan oli mielenkiintoista nähdä omin silmin, miten viihdeteollisuuden huipputason gaala tehdään. Aikataulu oli hyvin tarkka ja turvatoimet tiukkoja.

– Olin rooliasussani menossa lavalle kenraaliharjoituksiin aamupäivällä, kun itse esitys oli iltapäivällä. Turvamiehet eivät päästäneet minua rooliasussa läpi, koska minulla ei ollut esiintyjäkorttiani mukana. Enkä ollut menossa yksin, vaan siinä oli agenttia, kiertuemanageria..., hän kertoi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Olli Tukiainen kuvaili Game Awards -gaalassa esiintymisen olleen yhtyeelle erityinen juttu.

– Mutta toisaalta juuri ennen kuin soitto alkoi, niin muistan, että Markus Kaarlonen, joka soittaa rumpuja, tökkäsi minua rumpukapulalla ja sanoi, että hei, kohta mennään taas, eikö ole siistiä? Eli se oli meille kuitenkin keikka, Tukiainen sanoi.

Miten Poets of the Fall eroaa Old Gods of Asgard -yhtyeestä? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös: