PKN-basisti bändin tulevaisuudesta: Pertti päättää, vaikka se kuinka sattuisi

Koko kansan lemmikiksi nousseen punk-bändin, Pertti Kurikan Nimipäivien tulevaisuus huolestuttaa niin faneja kuin bändin jäseniäkin.

Punk-bändi Pertti Kurikan Nimipäivät edusti Suomea euroviisuissa 2015. Vaikka bändi karsiutui kilpailusta ulos ennen finaalia, oli se läpi viisujen kovassa pyörityksessä niin median kuin fanien osalta.

Sunnuntaina Itävallasta Suomeen saapunut bändi otettiinkin Helsingissä fanien toimesta vastaan sankareina.

Bändin basisti Sami Helle vieraili keskiviikkona uutisankkuri Peter Nymanin ohjelmassa Peter Uutisvirrassa. Lähetyksessä Helle kertoi muun muassa suunnitelmistaan vaikuttaa politiikan saralla. Basistilla oli aikaa antaa haastattelu myös MTV.fin Viihteelle.

Helle kertoo jo toipuneensa viisuhuumasta, vaikka semifinaalivaiheessa kilpailusta putoaminen kaihersi mieltä jonkun aikaa.

– Oli se meininki viisuissa aikamoinen vuoristorataa. Hirveätä paikasta toiseen vientiä ja tiistain semifinaalin jälkeen meni todella pitkään, että tajusi, että onko tämä nyt loppu. Mulla meni ainakin neljä päivää sitä käsitellessä.

Helle kuvaileekin olevansa sellainen persoona, joka syyttää herkästi itseään tapahtuneesta.

– Olen tämmöinen, että potkin itseäni ja otan aika vakavasti, syyttelen itseäni, Muut sanoi, ei tässä mitään kaikki on hyvin. Sitten minä vain enemmän ja enemmän potkin itseäni. Sitten oli vielä paha olo toisten puolesta. Halusin vain olla yksin ja rauhassa.

Punk-bändi on päätynyt jo useasti otsikkoihin bändin sisäisten ristiriitojen takia. Helle myöntääkin, että viisurumban jälkeen pieni loma bändin jätkistä tuli tarpeen.

– Kai nyt jo jaksaa katella, kai se on pakko. Kaksi viikkoa kun olemme koko ajan tekemisissä, niin kyllä siinä jo kyllästyttää. Se on ihan normaalia, että kolme viimeistä päivää oli jo vähän sellaista, Sami kuvailee nauraen.

”Elämä muuttunut hirveästi”

Yhtyeen paluuta viisuhuumasta juhlitaan The Circuksessa lauantaina 6. kesäkuuta,  kun PKN tekee ensimmäisen keikkansa Wienin-matkan jälkeen. Samalla juhlitaan myös bändin uutta The Best of Greatest Hits -kokoelma-albumia.

Helle odottaa innolla kesän keikkoja. Basistin elämä on julkisuuden myötä muuttunut huomattavasti.

– Ajattele, viime kesänä meillä ei ollut mitään keikkoja! Elämä on muuttunut hirveästi!  Vanhemmatkin ovat jo ihan, että vietän enemmän aikaa bändin kanssa, kuin heidän kanssa.

– Aika paljon nyt on myös sellaista, että ihmiset tunnistavat. Kysyvät olenko PKN-bändistä ja pyytävät kuviin.  Välillä on sellainen olo, että nyt ei kiitos, haluun olla rauhassa.  Kyllä fanit ymmärtvävät.

Vaikka pyöritystä ja ihailua riittää, aikoo Helle pitää jalat maassa.

– Olen semmoinen, että en anna julkisuuden nousta hattuun. Olen vain oma itseni ja teen työtäni. Tiedän, että olen Sami ja tiedän, että olen julkisuudessa. En kuitenkaan anna julkisuuden määritellä kuka olen. Ei tarvitse murehtia, ainakaan vielä, hän nauraa.

Miten käy, jos Kurikka lähtee?

Vaikka Pertti Kurikan Nimipäivät on vasta noussut koko kansan tietoisuuteen, saattaa bändi pistää pillit pussiin jo noin puolentoista vuoden kuluttua. Silloin bändin kitaristi ja biisinkirjoittaja Pertti Kurikka täyttää 60 vuotta.  Kurikka on päättänyt, että enää 60-vuotiaana hän ei soita kitaraa.

–  Nyt me mennään niin, että tällä hetkellä edetään normaalisti. Sitten 2016 lopulla valitettavasti ainakin viimeisimmän tiedon mukaan Pertti on lähdössä.

Helle on suruissaan bändin mahdollisesta lopettamisesta. Hän on kuitenkin täysin sitä mieltä, että päätös on yksin Kurikan käsissä.

– Tämä on Pertin bändi. Pertti on se henkilö, joka on bändin laittanut pystyyn koska tykkäsi punkista. Vaikka se sattuisi kuinka, niin Pertti sen päättää. Jos Pertti ottaa ja lähtee niin tämän bändin juttu on siinä.

Faneilla on kuitenkin vielä pientä toivoa tulevaisuuden suhteen. Ehkä Pertin pään pystyisi kääntämään?

– Pertti on meille sanonut, että nyt on näin ja me menemme sen mukaan. Pertti on vähän sellainen, että hän vaihtaa mielipiteitä. En tiedä, mitä hänen päässään nyt liikkuu.

Helle ei kuitenkaan tässä vaiheessa bändin tulevaisuudesta stressaa. Hänellä on jo muita varasuunnitelmia.

– Sitten mene takaisin jazziin, olen soittanut jazzia. Meillä oli sellainen kolmen kehitysvammaisen jazzbändi, menen siihen takaisin. Ja sittenhän minulla on se politiikka myös.

Millaisia suunnitelmia basistilla on politiikan suhteen? Katso haastattelu Peter Uutisivirrassa -ohjelmasta:

Sami Helle lähetti lähetyksen jälkeen terveisiä faneilleen:

Lue myös:

    Uusimmat