Pizzakuski törmäsi pyöräilijään, jonka hän väittää polkeneen satasta – kumman selitys tapahtumista kuulostaa uskottavammalta?

Porsche-kuskin vaarallinen ohitus oli koitua Petrin kohtaloksi 0:22
Porsche-kuskin rohkea ohitus oli koitua tamperelaisen polkupyöräilijän kohtaloksi.

Pyöräilijän ja autoilijan näkemyseroja tullaan puimaan newyorkilaisessa oikeudessa.

Newyorkilainen Bryan Agnello, 37, oli pyöräilemässä kotiinsa eräänä sateisena tammikuisena iltana, kun takaa tullut auto törmäsi häneen. Auton konepellille lennähtänyt Agnello vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkastettavaksi, mutta kaikeksi onneksi hänen käyttämänsä kypärä oli ottanut vastaan pahimmat törmäysvoimat, eikä vakavia vammoja ilmennyt.

Agnellolla ei ollut sen suurempia vaatimuksia 22-vuotiasta pizzakuskia kohtaan, eikä poliisikaan sakottanut autoilijaa. Agnello oletti tapauksen olevan loppuunkäsitelty.

Polkiko pyöräilijä sittenkin jopa 130 km/h?

Kuukausi onnettomuuden jälkeen, sai Agnello postia oikeustalolta. Häneen törmännyt autoilija vaati 700 dollarin korvauksia autoonsa tulleista vaurioista.

Autoilijan mukaan Agnello oli pyöräillyt 60 mailin eli noin 100 kilometrin tuntivauhdilla, ilmestynyt hänen eteensä yllättäen ja aiheuttanut isot vauriot auton keulaan. Autoilijan mukaan myös huono sää vaikeutti pyöräilijän havaitsemista.

Paikallislehden toimittaja otti yhteyttä kuljettajaan, joka kertoi, että Agnellon nopeus saattoi olla sittenkin jopa 130 kilometriä tunnissa. Toimittaja kuitenkin kyseenalaisti väitteen ja tiedusteli tältä, uskoiko hän, että tavanomaisella polkupyörällä voi yltää moisiin nopeuksiin.

– Tietenkin. Riippuen tietysti siitä, kuinka kallis pyörä on kyseessä, 22-vuotias vastasi ja katkaisi puhelun.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Agnellolla oli onnettomuushetkellä päällään omien sanojensa mukaan valoa heijastavasta materiaalista valmistetut sadevaatteet, minkä lisäksi hänen pyörässään oli punainen vilkkuva takavalo.

– Jos pystyisin polkemaan edes satasta, olisin olympialaisissa, Agnello sanoi.

Hakee nyt itsekin korvauksia

Agnelloa tapauksessa avustavan asianajajan mukaan korvauksia hakevalla autoilijalla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia onnistua pyrkimyksissään, sillä osavaltiossa pyöräilijöillä on tällaisissa tapauksissa samat oikeudet kuin autoilijoillakin.

– Jos ajoneuvo ajaa toisen perään, on peräänajaja aina syyllinen. Riippumatta säästä, asianajaja totesi.

Agnello on päättänyt hakea autoilijalta 2 500 dollarin korvauksia tuhoutuneen pyöränsä vuoksi, mutta kertoo voivansa luopua vaatimuksistaan, mikäli autoilija luopuu omistaan.

– Minua ei kiinnosta tällainen touhu, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat