Pituutta ei tarvitse hävetä: Pitkät Pimut -kalenteri esittelee näyttäviä naisia

Mies on pitkä ja nainen lyhyt, näinhän se on aina ollut. Pitkät Pimut -kalenteri haastaa käsityksen esittelemällä joukon huomattavasti keskivertoa pidempiä naisia.

Pitkät Pimut ry:n puheenjohtaja Satu Lindqvistin, 180 cm, mukaan idea naisten pituutta ihannoivaan kalenteriin syntyi pitkien naisten Facebookin-ryhmässä.

– Siellä lähti keskustelu käyntiin siitä, kuinka moni on saanut kuulla pituudestaan kouluaikoina ja ollut jopa koulukiusattuna sen vuoksi, Lindqvist sanoo.

– Sitten joku heitti ilmaan idean, että kuinka upean kalenterin pitkistä naisista saisi.

Lauantaina 7.11. julkaistava Pitkät Pimut 2016 -kalenteri leikittelee pituuden tuomilla haasteilla arkielämässä. Kalenterissa esiintyvistä naisista lyhin on 178 cm pitkä, kun pisimmät ovat jopa 190-senttisiä. Hyväntekeväisyyskalenterin tuotto ohjataan MLL:n kautta koulukiusaamisen vastaiseen työhön.

Moni pitkä nainen on kokenut kouluaikoinaan kiusaamista. Joukosta erottuvasta pitkästä tytöstä on Lindqvistin mukaan helppo keksiä pilkkaa ja ivasanoja.

– Pituus on aika helppo kiusaamisen kohde. Sillä erottuu luokkakuvasta. Ylipäätään kaikkialla mennään aina pituusjärjestykseen, jolloin varmasti tiedetään, kuka on pisin ja kuka lyhin, hän kuvailee.

Lindqvist arvelee, että perimmäinen syy pitkien naisten vieroksumiseen on olettamus siitä, että mies on naista pidempi. Moni mies haluaa itseään lyhyemmän naisen ja vastaavasti naiset itseään pidemmän miehen.

Aina näin ei kuitenkaan ole. Kalenteri on kerännyt huomiota myös miesten puolelta.

– Huomasimme, että on yllättävän paljon miehiä, jotka pitävät itseään pidemmistä naisista. Se oli positiivinen yllätys.

Lindqvistin mukaan iän myötä naiset alkavat itsekin nähdä pituutensa enemmän positiivisena kuin negatiivisena puolena.

Entä saako pitkä nainen käyttää korkokenkiä?

– Ehdottomasti. Itse ostin juuri yhdeksän sentin korot.

Pitkät Pimut 2016 -hyväntekeväisyyskalenterin julkaisutilaisuus lauantaina 7.11. Bar Bäkkärissä Helsingissä

Lue myös:

    Uusimmat