Pitkät perinteet omaava Uusi Iloinen Teatteri ei olekaan menossa konkurssiin – hakemuksen jättämisen syyksi paljastui viivästynyt posti

6:49
Sari Siikander murtui aiemmin kyyneliin, kun kertoi MTV Uutiset Livessä, että koronan takia UIT-esitykset peruttiin.

UIT:n teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen kiistää konkurssiuutisen teatterin julkaisemassa tiedotteessa. 

1. heinäkuuta uutisoitiin, että vuonna 1978 perustettu Uusi Iloinen Teatteri (UIT) haetaan konkurssiin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti, jonka mukaan konkurssihakemus oli jätetty Helsingin käräjäoikeuteen 30. kesäkuuta. Lehden tietojen mukaan teatterilla olisi maksettavia yli 30 000 euron edestä. 

Torstaina 2. heinäkuuta UIT julkaisi tiedotteen, jossa uutinen konkurssiin hakeutumisesta kumottiin. Tiedotteen mukaan UIT:lla on ollut eläkeyhtiö Varman kanssa voimassa maksujärjestely, jonka ulkopuolelle kuuluneet huhtikuun työeläkemaksut 1 800 euron edestä jäivät toukokuun lopussa maksamatta. Kyseinen tilanne laukaisi voimassa olleen maksujärjestelyn ja johti näin konkurssihakemuksen jättämiseen. 

Tiedotteen mukaan konkurssihakemuksen jättämiseltä olisi vältytty, mikäli Varman 24. kesäkuuta lähettämä tiedotus olisi saapunut ajoissa. Tiedotus saapui Postin mukana UIT:lle 1. heinäkuuta ja Varma oli jättänyt konkurssihakemuksen käräjäoikeuteen 30. kesäkuuta. Tiedotteessa kerrotaan, että Varman puolesta UIT:lle on ehdotettu uutta maksujärjestelyä, joka ei kuitenkaan aiheuta teatterille kuluja, jotka voisivat vaikeuttaa tai vaarantaa sen toimintaa. 

– Emme missään nimessä ole menossa konkurssiin. Olemme päinvastoin kutsuneet työntekijöitä lomautuksilta takaisin sorvien ääreen ja paiskimme töitä, sillä 16.7. on Aavan meren tällä puolen -musiikkikomedian ensi-ilta Muuramessa Riihivuoren kesäteatterissa, kertoo UIT:n teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen tiedotteessa. 

Kuten monet muutkin kulttuurialan toimijat, on myös UIT joutunut siirtämään produktioitaan tältä vuodelta ensi vuoteen. Kärkkäisen mukaan suurin osa tämän vuoden produktioihin ostaneista asiakkaista ovat myös siirtäneet lippunsa ensi vuodelle, mikä on helpottanut teatterin toimintaa koronapandemian aiheuttamassa haastavassa tilanteessa. 

– Harmittaa todella paljon, miten tällainen epäonninen tapahtumaketju aiheuttaa pahaa oloa ja epävarmuutta työntekijöissämme, yhteistyökumppaneissamme ja erityisesti asiakkaissamme. Suuressa roolissa tämän poikkeusajan selviytymistaistelussa on ollut koko ajan yleisön vankkumaton tuki. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja