Pitkä vääntö sai pisteen: F1-hylkäys pysyi voimassa

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA on hylännyt Haas-tallin tekemän valituksen F1-kuski Romain Grosjeanin hylkäämisestä syyskuisessa Italian GP:ssä. Asiasta kertoo Motorsport.com.

Pääkuvan videolla Grosjean Mervi Kallion Racebook-tentissä.

Haasin Grosjean ajoi Monzassa kuudentena maaliin, mutta hänet hylättiin kilpailun jälkeisessä tarkastuksessa sääntöjen vastaisen pohjaosan vuoksi.

F1-autojen pohja on muotoiltava sääntöjen mukaan niin, että kyseisellä tasolla sijaitsevien osien säteen on oltava 50 millimetriä jokaisessa etukulmassa. Grosjeanin pohja oli rikkonut näitä säännöksiä.

Haasin puolustuksen mukaan tallilla ei ollut kesätauon takia riittävästi aikaa tehdä modifikaatioita, minkä myötä se halusi erivapauden. Asian lopullinen käsittely kesti Monzan kisan jälkeen kaksi kuukautta, mutta FIA pysyi lopulta tiukkana sääntörikkeen myötä.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner viestitti tallin tiedotteessa pettymystään, kun valitus ei palauttanut pistesijaa.

– Katsomme yksinkertaisesti eteenpäin vuoden kahteen viimeiseen kisaan jatkaaksemme taistelua radalla, ansaitaksemme lisää pisteitä ja saadaksemme päätökseen vahvimman kautemme formula ykkösissä, Steiner sanoi.

Haasilla on tältä kaudelta kasassa 84 pistettä ja se on valmistajien MM-sarjassa viidentenä. Neljäntenä oleva Renault on 30 pisteen päässä ja kuudentena oleva McLaren 22 pinnaa perässä.

Kaudella 2016 F1-sarjaan tullut Haas on sijoittunut kumpanakin edelliskautena valmistajien MM-sarjassa kahdeksanneksi. Tämä kausi on tuonut yhdysvaltalaistallille jo enemmän pisteitä kuin aiemmat kaudet yhteensä.

Lue myös:

    Uusimmat