Pitäisikö vasemmalla kaistalla nysväämisestä sakottaa Suomessakin? Jenkeissä hidastelusta voi koitua kallis paukku

2:42
Poliisin pysäyttämästä teinistä tuli hetkessä kuuluisa.

Jokaisen alituisesti myöhässä olevan, ärsyyntyneen ja kärsimättömän kuljettajan paratiisi löytyy Yhdysvaltain Indianasta.

Indianan osavaltion poliisi on vuodesta 2015 lähtien kitkenyt valtateiden vasemmanpuoleisella kaistalla hidastelua. Sen tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta ja vähentää kärsimättömyyden aiheuttamaa aggressiivisuutta sekä suoranaista rattiraivoa.

Vaikka poliisi ei haluakaan rohkaista ketään ajamaan ylinopeutta, on sen mielestä parempi, että muuta liikennevirtaa hitaammat kuljettajat ajavat kuljettajat pysyvät oikeanpuoleisella kaistalla ja jättävät vasemman kaistan ohittamiseen.

Indianan osavaltion poliisin edustajan mukaan hitaasti – tai siis jopa rajoitusten mukaan – ajaminen vasemmalla kaistalla on omiaan aiheuttamaan muissa tienkäyttäjissä kärsimättömyyttä, mikä puolestaan voi johtaa aggressiivisuuteen, useampiin onnettomuuksiin ja rattiraivoon.

Poliisi on jakanut vasemman kaistan tukkona olleille kuljettajille jo yli 200 sakkoa ja yli 1 000 varoitusta. Sakko voi olla enimmillään jopa 500 dollaria.

Viime kesänä aiheesta twiitannut poliisi Stephen Wheeles totesi julkaisemansa kuvan yhteydessä pysäyttäneensä vasenta kaistaa ajaneen autoilijan, jonka taakse oli kertynyt noin 20 auton letka, koska tämä ei suostunut siirtymään oikealle kaistalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja