Pitääkö rintaliivit vaihtaa päivittäin? Naiset vastaavat

MTV Lifestyle selvitti, kuinka paljon rintaliivejä naisten vaatekaapista löytyy, ja kuinka tiuhaan näitä liivejä vaihdetaan.

"Haluaisin tietää, kuinka usein muut naiset vaihtavat rintaliivejään? Eräs ystäväni kertoi vaihtavansa liivit jokaisen käyttökerran jälkeen. En tiedä olenko erikoinen ja epähygieeninen, kun vaihdan rintsikkani vain ehkä kerran viikossa.. Entä kuinka monet liivit omistatte ja kuinka monia niistä käytätte säännöllisesti? Minä omistan ehkä 10-15 rintaliivit, joista käytän arkena säännöllisesti ehkä noin viisiä liivejä", kysyy Katri 22.

Näin naisraatimme vastasi:

"Omistan noin kymmenet rintaliivit, joista käytän arkena maksimissaan viittä paria. Pesen liivit kolmen tai neljän käyttökerran jälkeen, mutta pyrin kierrättämään liivejäni siten, että en koskaan käytä samaa paria kahtena päivänä peräkkäin. Näin annan rintaliiveille aikaa palautua, jotta materiaali pysyy tukevana."

– Nainen, 27, parisuhteessa.

"Vaihdan yleensä noin neljän päivän välein riippuen siitä, mitä olen tehnyt. Omat tekemiset ja vuodenajat vaikuttavat siis paljon. Viikko on mielestäni ok väli, jos ei pahemmin hikoile tai ole hellettä. Varsinainen urheilu on tietenkin sitten asia erikseen, siihen on omat liivit. Omistan ehkä kuudet rintsikat, joista käytössä on kolmet."

– Nainen, 27, avoliitossa.

"Vaihdan liivejä ehkä pari kertaa viikossa, riippuen hieman vuodenajasta. Kesällä tulee tietenkin hikoiltua enemmän, jolloin liivejä tulee vaihdettua tiuhempaan. Enkä laske tähän nyt mukaan urheiluliivejä, jotka pesen jokaisen pesun jälkeen. Omistan ehkä kymmenet liivit, näistä arkena käytössä on ehkä neljät."

– Nainen, 26, avoliitossa.

"Kai tämä on kiinni siitä, miten paljon hikoilee ja mikä vuodenaika on. Itse vaihdan talvella kahden-kolmen käytön jälkeen, kesällä jos on kuuma, niin joka päivä, kun tulee hiottua. Liivejä omistan ehkä 15, mutta käytän niistä varmaan viittä aktiivisesti, suurin osa olkaimettomia, koska inhoan jos olkaimet vilkkuvat vaatteiden alta."

– Nainen, 34, naimisissa.

"Omistan tällä hetkellä ehkä noin kahdeksat käyttökelpoiset rintaliivit. Vaihtoväli riippuu hieman tilanteesta: joskus rintsikat joutavat vaihtoon nopeastikin, jos esimerkiksi mekon käytön vuoksi joutuu laittamaan olkaimettomat versiot ylle. Normaalisti vaihdan kyllä rintsikat rehellisesti sanottuna ehkä kerran kahdessa viikossa. En hikoile erityisemmin, enkä varsikaan rintaliivien alueelta, joten koen, että voin pitää rintsikoita vallan hyvin putkeen melko pitkään. Yleensä heitän myös rintsikat työpäivän jälkeen nurkkaan ja kuljen kotona villinä ja vapaana  - paita päällä siis, mutta ilman rintsikoita. En koe olevani epähygieeninen. Alushousut lähtevät kuitenkin vaihtoon päivittäin."

– Nainen, 27, naimisissa. 

"Käytän useita eri rintaliivejä viikossa sen mukaan, millainen yläosa on päällä, mutta en laita niitä pyykkiin jokaisen käyttökerran jälkeen. Arvioisin, että yksille liiveille kertyy aina yhteensä ehkä viikon verran "käyttöaikaa". Totta kai, jos jossain oikein yhtäkkiä hikoilee, niin sitten vaihdan heti yhden kerran jälkeen! Omistan ehkä noin kymmenet rintsikat, mutta käytä kaikkia niitä säännöllisesti."

– Nainen, 23, avoliitossa.

– Vaihdan rintaliivejä lähes päivittäin - en tosin aina. Usein valinta riippuu siitä, mitä vaatteita laitan päälle. En kuitenkaan pese pitämiäni rintaliivejä saman tien, sillä eivät ne päivässä niin likaannu. Saatan taas kahden päivän kuluttua ottaa samat rintsikat käyttöön. Omistan tällä hetkellä ehkä noin 10 liivit, mutta taidan käyttää niistä säännöllisesti vain neljiä tai viisiä. Joistakin on tullut suosikkeja. 

– Nainen, 29, avoliitossa 

”En todellakaan vaihda rintaliivejä päivittäin, ellei ole todella kuuma kesäpäivä, jolloin hikoilen paljon. Silloin rintaliivit lentävät heti pyykkikoriin. Yleensä käytän viikossa muutamaa paria, riippuen vaatteista ja rintaliivien väristä. Omistan noin 10 paria, joista puolia käytän aktiivisesti.”

– Nainen, 32.

Lue myös:

    Uusimmat