Pistävä uhka vaanii Pariisin kesäolympialaisissa – asiantuntijalta karu lausunto

Tiikerihyttyset uhkaavat ensi kesänä Pariisin olympialaisia. Entomologi Didier Fontenille sanoi The Economic Timesille, että kisoja järjestävät kaupungit ja erityisesti olympiakylä tulee pitää puhtaana hyttysistä.

Tiikerihyttynen on viimeisen 20 vuoden aikana levinnyt useille Euroopan alueille. Se on merkittävä uhka terveydelle, sillä se voi levittää muun muassa denguekuumevirusta, chikungunya- ja zikavirusta. Ranskassa vielä aiemmin Normandian alue oli ollut vapaa tiikerihyttysistä, mutta nyt ne ovat levinneet sinnekin.

Asiantuntijat varoittavat, että hyttysenpisto voi pilata urheilijan olympiakilpailut kokonaan. Entomologi Didier Fontenille on tartuntatautien asiantuntija ja hän totesi, ettei denguekuumeviruksen saanut urheilija "tule hyppäämään minkäänlaisten esteiden yli."

Fontenille sanoo, että on viranomaisten ja yhteisön vastuulla ryhtyä toimenpiteisiin. Terveydenhuollon viranomaiset ovat luvanneet toimenpiteitä ennen olympiakilpailuja. Muun muassa Marseilleen on palkattu erityisosaamisen yritys, joka asentaa ansoja. Marseillessa käydään olympialaisten purjehduskilpailut.

Tiikerihyttynen tavattiin ensimmäisen kerran Euroopasta vuonna 1979. Sitä pidetään haitallisimpana hyttyslajina. Tiikerihyttynen on levinnyt lauhkeille ja trooppisille alueille kaikkialla maailmassa. Nyt sitä löytyy aina Saksasta asti.

Lue myös:

    Uusimmat