Venäjän johtajilta "uusi pohjanoteeraus" – tämä KOK-pomolle lähetetty solvaus ylitti rajan

Venäjän vastareaktio oli "äärimmäinen", kun Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti sulkea sen urheilijat ulos ensi kesänä käytävien Pariisin olympialaisten avajaisista. 

KOK tiedotti tiistaina, ettei Pariisissa neutraaleina urheilijoina kilpailevilla venäläisillä ja valkovenäläisillä ole asiaa kisojen avajaisiin. Tämä on seurausta maiden hyökkäyssotatoimista Ukrainassa. 

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov jyrisi keskiviikkona, että päätös "tuhoaa olympialaisten aatteen" ja loukkaa urheilijoiden etuja. 

KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach paljasti lehdistötilaisuudessa keskiviikkona, että venäläispoliitikoilta oli kantautunut myös muita kannanottoja, jotka olivat "erittäin aggressiiviisia" ja paikoin "hyvin henkilökohtaisia". Bach antoikin KOK:n tiedottajan Mark Adamsin kertoa niistä lisää. 

– Olemme saaneet joitakin hyvin aggressiivisia lausuntoja Venäjältä. Yksi kommentti meni vieläkin pidemmälle. Puheenjohtajan (Bach), hänen kansallisuutensa sekä holokaustin yhdistäminen ei ole hyväksyttävää ja se on uusi pohjanoteeraus, Adams selvitti. 

KOK:n puheenjohtajana vuodesta 2013 lähtien toiminut Bach, 70, on saksalainen. 

Venäjän ja KOK:n välit ovat tulehtuneet entisestään viime aikoina muun muassa sen takia, että Venäjä on suunnittellut järjestävänsä monikansalliset "Ystävyyskisat" syyskuussa.  

Lue myös:

    Uusimmat