Pirkko Mannola puolison poismenosta: Olen päässyt pahimman surun yli

Näyttelijä-laulaja Pirkko Mannola kokee kohtalotoveruutta Kari Tapion lesken Pia Viheriävaaran kanssa.

– Koin aika raskaasti uutisen Kari Tapiosta. Se kosketti kovasti, sillä oma kohtaloni on niin samanlainen: koko Suomen kansa jäi kaipaamaan Åkea, Pirkko viittaa edesmenneeseen mieheensä, ohjaaja-näyttelijä Åke Lindmaniin.

Åke Lindman menehtyi pitkällisen sairauden uuvuttamana maaliskuussa 2009. Pirkko arvelee, että Kari Tapion vaimon kokemus on vieläkin järkyttävämpi, sillä laulajalegenda kuoli äkillisesti ja yllättäen.

– Se on varmasti ollut shokki. Sellaisesta selviäminen vie aikaa. Asiaa käsittelee palasina. En itsekään tajunnut pitkään aikaan, ettei toista enää ole.

Pirkko haluaakin esittää osanottonsa Pialle ja perheen kolmelle pojalle. Hän arvelee, että Kari Tapion fanien osoittama tuki lämmittää vaimoa, kuten kansan myötäeläminen on lämmittänyt hänen omaakin mieltään.

– Siitä sai lohtua, ettei ollut yksin. Se tuki oli minulle hirveän arvokasta. Vaikka toki jokainen joutuu tekemään surutyönsä yksin, hän sanoo.

Kun Åken kuolemasta on kulunut lähemmäs kaksi vuotta, Pirkko toteaa päässeensä hiljalleen elämässä eteenpäin.

– Voi sanoa, että olen päässyt pahimmasta yli ja voin ihan hyvin. Muistot elävät edelleen, ja nyt muistelen enimmäkseen niitä positiivisia juttuja. Ihmisten tuki ja työhön paneutuminen ovat auttaneet. Pitää myös muistaa hoitaa itseään.

Joulun viettoa Pirkko lähtee pakoon New Yorkiin tyttärensä ja tämän miehen kanssa. Perhejuhlan vietto tuntuisi raskaalta, sillä Pirkko menetti oman äitinsä viime joulupäivänä.

– Otan irtioton ja vietän vähän erilaisen joulun. Nykissä joulu ei tunnu sillä tavalla joululta.

(MTV3–ANULIINA TULLA)

Lue myös:

    Uusimmat