Pirkko Mannola ei halunnut luopua elokuvaroolistaan syövän vuoksi: "Usein kuvausauto vei minut kuvausten jälkeen sädehoitoon"

Näyttelijä Pirkko Mannola kertoi sunnuntaina nähdyssä koskettavassa Tanssii Tähtien Kanssa Roosa nauha -lähetyksessä taistelustaan syöpää vastaan.

Näyttelijä Pirkko Mannola löysi kyhmyn rinnastaan puolitoista vuotta sitten ja hakeutui lääkäriin saman tien ystävänsä maskeeraaja Raili Hulkkosen kehottamana. Hulkkonen on myöskin käynyt läpi syövän ja parantunut siitä. 

– Soitin heti tietysti Railille, joka kehotti minua menemään tutkimuksiin. Minulle kerrottiin heti, että kyseessä on syöpä.

Mannola kertoo, että oli juuri saanut elokuvaroolin, josta ei halunnut luopua. 

– Samaan aikaan sain roolin Täydellinen joulu -elokuvasta ja soitin Taru Mäkelälle eli elokuvan ohjaajalle, että miten pystyisin silti olemaan mukana elokuvassa. Taru sanoi minulle, että ei hätää ja järjesti asian. Usein sitten kuvausauto vei minut kuvausten jälkeen sädehoitoon, Mannola muistelee. 

Mannola kertoi aiemmin MTV Uutisille myös, että hänelle on kunnia olla mukana Roosa nauha -kampanjassa. 

– Olen kiitollinen siitä, että itse löysin kyhmyn ja niin ajoissa. Haluan olla mukana tässä kampanjassa, koska haluan kannustaa ihmisiä itse tutkimaan omaa kehoaan ja käymään tietysti säännöllisesti mammografiassa, Mannola sanoi. 

Hän kertoo olevansa kiitollinen siitä, että hän parantui syövästä.

– Lopputarkistuksessa lääkäri sanoi, että et ole enää syöpäpotilas ja se oli mahtava kuulla. Enkelit ja ystävät olivat mukana tässä. 

Lue myös:

    Uusimmat