Mainos

Kotilääkäri: Pirkko Mannolalle diagnoosi rintasyövästä – sai parantua rauhassa: "Kukaan ei vuotanut sairastumistani julkisuuteen"

3:04
Pirkko Mannola kertoo elämästään Åke Lindmanin kuoleman jälkeen

Pirkko Mannola kertoo Kotilääkäri-lehden haastattelussa parantuneensa rintasyövästä. 

Näyttelijä-laulaja Pirkko Mannola, 80, kertoo Kotilääkäri-lehden haastattelussa löytäneensä tammikuussa 2019 yllättäen vasemmasta rinnastaan kummallisen mustelman. Mannola havaitsi mustelman ennen joogatuntia pukiessaan urheiluliivejä ylleen, ja mustelman alla tuntui pieni muhkura. 

Muutaman päivän asiaa pohdittuaan Mannola hakeutui lopulta lääkärin vastaanotolle, jossa näyttelijä sai nopean diagnoosin rintasyövästä. 

– Tietysti tieto oli sokki. Ensimmäisenä mieleen tuli, että tähänkö elämä loppui. Silti oli parempi saada heti huono uutinen kuin jäädä odottamaan epävarmuudessa, Mannola kertoo haastattelussa. 

Mannola ohjattiin nopeasti hoitoon ja hänet leikattiin kahden viikon kuluttua diagnoosista. Kasvain oli kooltaan hieman alle sentin mittainen ja se saatiin poistettua. Mannolan rinta saatiin säästettyä kokonaan leikkauksessa ja lisähoidoksi määrättii 15 kertaa sädehoitoa. 

– Onneksi kasvain oli vasta esiaste, eikä ehtinyt levittää etäispesäkkeitä. Valtavan hyvä tuuri. Se olisi jäänyt muhimaan ja ollut kuin aikapommi, jos en olisi löytänyt sitä itse. 

Tukea tilanteeseensa Mannola kertoo saaneensa erityisesti muilta syöpään sairastuneilta naisilta, joita hän tapasi sädehoitoklinikalla. Hän on myös kiitollinen saamastaan loistavasta hoidosta sekä myötätunnosta, jota hän kohtasi jatkuvasti hoitojen aikana. 

– Syöpäsairaalassa minut tunnistettiin, mutta kukaan ei vuotanut sairastumistani julkisuuteen. Olen kiitollinen kohtaamastani hienotunteisuudesta ja solidaarisuudesta. 

Mannolan sädehoidot päättyivät maaliskuussa ja jälkitarkastuksessa lääkäri totesi, ettei nainen ole enää syöpäpotilas. Mannolan tulee kuitenkin käydä syöpäkontrolleissa vielä viiden vuoden ajan. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja