Pirkko Arstilan perhetuttu paljastui lapsia raiskanneen ringin pääepäillyksi: "En voinut koskaan kuvitella, että hän voisi syyllistyä tuollaiseen"

Toimittaja Pirkko Arstila on tuntenut lapsipornoringin pääepäillyn miehen 25 vuoden ajan.

– Olen juuriani myöten järkyttynyt. En voinut koskaan kuvitella, että hän voisi syyllistyä tuollaiseen, Pirkko Arstila kertoo MTV Uutisille.

Arstila sanoo, että sai viime yönä eräältä Lapissa asuvalta ystävältään tiedon perhetuttuunsa kohdistuvasta rikosepäilystä.

– Maa katosi jalkojen alta.

Epäilykset eivät heränneet

Mikään miehen toiminnassa ei herättänyt Arstilan mielestä epäilystä, että tällaista voisi paljastua.

– Hän on mukava, ei polttanut, rällännyt tai ryypännyt. Hän järjesti linturetkiä. Hänellä ei ollut rahahuolia tai liikaakaan rahaa. Hän kertoi rukoilevansa ja puhui usein kirkkovaltuustosta.

Arstila sanoo, että tässä on taas esimerkki siitä, että pedofiilit ovat hajuttomia ja mauttomia ja liikkuvat keskuudessamme.

Arstila sanoo tutustuneensa mieheen aikoinaan Lapissa, jossa miehellä on yritystoimintaa. Nykyään myös miehen vakituinen osoite on Lapissa. Arstilan mukaan miehellä on kaksi muutakin kotia eri puolella Suomea.

Ystävät ihmettelivät miehen katoamista

Arstila sanoo tavanneensa miestä pari kertaa vuodessa. Nyt viimeisimmästä tapaamisesta on kuitenkin aikaa, koska mies oli lähes vuoden tutkintavankeudessa.

– Ihmettelimme ystäviemme kanssa, mihin hän katosi. Selitys asialle saatiin, kun tämä epäily tuli julkisuuteen.

Arstilan ja pääepäillyn miehen ystävyyssuhteesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 

Lue myös:

    Uusimmat