Mainos

Pirkanmaalla selvitetään maatalouden vaikutuksia vesistöön

Pirkanmaan ympäristökeskus aloittaa laajaan tutkimushankkeen, jossa seurataan maatalouden vesiensuojelutoimien vaikutuksia. Kolme vuotta kestävän seurannan kohteena on Längelmäveden reitti. Längelmäveden reitti on Tampereen talousalueen tärkein raakavesilähde. Sillä on myös suuri virkistysarvo. Se on luokiteltu erityissuojelua kaipaavasti vesistöksi.

Tutkimushankkeen tavoitteena on selvittää vuoden 1990 jälkeen tehtyjen vesiensuojelutoimien vaikutus vesireitin tilaan ja järvien veden laatuun. Tulosten pohjalta suunnitellaan mahdollisesti lisätoimia vesistön suojeluun. Längelmäveden reitin tilanteesta tehtiin perusselvityksiä 1990-luvun alussa, joten jatkotutkimuksille on hyviä vertailutietoja.

Sinilevää löytyy jo Pirkanmaan järvistä

Kesän ensimmäiset varmat sinilevähavainnot Pirkanmaalla on tehty Nokian Tottijärvellä ja Pälkäneen Pinteleen Hepolahdessa. Kylmän ja tuulisen sään vuoksi sinilevä ei ole vielä yleisesti levinnyt Suomen järvialueille. Pirkanmaan muilla säännöllisillä havaintopaikoilla sinilevää ei ole alkukesästä tavattu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.