Piritta Hagman kertoo pimppi-pt-nimen taustoista: "Keskustelu sen ympärillä herättää tunteita"

Piritta Hagman keskustelee pimppi-pt-nimestään Kesäterassi-ohjelmassa. 

Vuonna 2003 Miss Suomi -kisoissa 1. perintöprinsessaksi valittu Piritta Hagman on ammatiltaan fysioterapeutti ja erikoistunut erityisesti naisten terveyteen. 

Hagman vierailee Kesäterassi-kauden toisessa jaksossa Tuija Pehkosen ja Lorenz Backmanin vieraana puhumassa työstään ja käyttämästään pimppi-pt-sanasta. 

Nainen paljastaa, että kyseessä on hellittelynimi hänen ammatilleen. 

– Se lähti siitä, että olen lantiopohja- ja äitiysfysioterapeutti. Eli erikoistunut keskivartalon alueeseen. Puhutaan paljon lantiopohjan kautta synnytyksen jälkeisestä palautumisesta ja valmistautumisesta. Ystäväni alkoivat kutsumaan minua leikkisästi Pimppi-pt:ksi, koska sitähän mä tein, hän kertoo. 

– Siitä tuli käyttönimi ja loppujen lopuksi päätin tavaramerkata sen ja olen käyttänyt sitä omana tittelinä.

Pehkosen mukaan takahuoneessa käytiin pitkä keskustelu, voiko prime time -ohjelmassa sanoa pimppi-sanan. Hänen mielestään puhumalla maailmaa muutetaan ja asioita normalisoidaan. 

Hagman kertoo, että silpomisen vastaista kampanjaa tehdässä mietittiin myös, voiko Pelasta pimppi -lausetta käyttää. Pimppi-sana koetaan usein haastavaksi. 

– Edelleenkin keskustelu sen ympärillä herättää tunteita. Osa kokee, ettei se ole ok. Jännä juttu, että aika usein se on vanhemmat miehet. Usein ne setämiehet sanoo, ettei tätä sanaa ole ok käyttää. Kuten sanottu, niin kauan se kun keskustelu on näin, meillä on tehtävää, Hagman summaa. 

Jaksossa pohditaan myös, miksi pimppi-sana herättää niin paljon keskustelua. 

Miten Backman reagoi sanaan? Katso ylhäällä olevalta videolta! 

Kesäterassi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla maanantaista perjantaihin klo 19.30 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja