Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Piristä juhlapöytää uusilla herkuilla

Julkaistu 31.03.2009 09:10(Päivitetty 03.04.2009 09:02)

Pääsiäisenä herkutellaan perinteisesti pashalla, rahkatortuilla ja suklaamunilla. Juhlapöytää voi sulostuttaa kuitenkin myös aivan toisenlaisilla makuelämyksillä. Nappaa tästä Maikkarin Makuja-sivujen uudet ideat.

Perheen pienimmät varmasti innostuvat hurjasta noitatäytekakusta! MTV3:n Elämä makeaksi -blogia pitävä Ulla Svensk suosittelee kaikille kakunkoristelun aloittelijoille juurikin pääsiäisnoitakakkua, sillä ylimääräiset rypyt koristemassassa ovat vain plussaa!

Jos noitakakku tuntuu kuitenkin liian hankalalta, kokeile Ullan ideoimia pääsiäisleivoksia.

Pääsiäisleivokset

pohja:
75 g voita
½ dl sokeria
20 g kananmunaa
1/4 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

täyte:
100 g appelsiinimarmeladia (paistonkestävää)
100 g vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
500 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl vanilliinikreemijauhetta
50 g voita sulatettuna

koristelu:
hyytelösokeriliuoksella pinta
kuorrutesuklaasta pajunkissoja

1. Valmista pohja sekoittamalla ainekset sekaisin. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (esim. lasagnevuoka) leivinpaperilla ja kaulitse taikina vuoan pohjalle sopivaksi. Esipaista pohjaa +200 asteessa noin 5 minuuttia.
2. Sekoita marmeladit sekaisin ja pursota vinoviivoiksi pohjan päälle.
3. Sekoita täytteen muut ainekset sekaisin ja levitä tasaisesti mutta varovasti päälle niin että marmeladit ja pohja peittyvät.
4. Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.
5. Halutessasi kiehauta hytelösokerista liemi ja sivele kiiltoa piirakan pinnalle.
6. Sulata suklaa ja kiepauta leivinpaperista tötterö, spritsaa piirakan päälle pajunkissoja.


Katso Maikkarin Makuja-sivuilta reseptit myös perinteisiin pääsiäisherkkuihin!

Lisää aiheesta:

20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luuletHyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaaJo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolellaSyöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinollaViisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessaHikoilu on kiinni koosta, ei sukupuolesta
Studio55

Tuoreimmat aiheesta

Studio55
  • 06.03.201706:15
    Studio55

    20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

  • 02.03.201708:06
    Studio55

    Hyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa

  • 02.03.201706:15
    Syöpä

    Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella

  • 01.03.201719:30
    Studio55

    Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla

  • 01.03.201706:15
    Studio55

    Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa