Pippa Laukka joutui piipahtamaan kovan kuumetaudin vuoksi sairaalassa: "Kävin tutkimuksissa ja hakemassa vähän menovettä"

Pippa Laukka kertoo häntä vaivanneen kuumetaudin olleen hurja kokemus.

Muun muassa Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu hyvinvointilääkäri Pippa Laukka kertoi Instagram-tilillään joutuneensa kovan kuumetaudin kouriin. Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmareiden lääkärinä toimiva Laukka kirjoitti postauksessaan sairastuneensa Helmareiden Georgian pelimatkan jälkeen.

Laukka kertoo MTV Uutisille keskiviikkona, että hänelle nousi kuume heti samana päivänä, kun Helmarit taustajoukkoineen palasivat takaisin koti-Suomeen.

– Voisin puhua kuumetaudista, mutta mitään hengitystietulehdusta ei ollut, ei yskää tai flunssaoireita, enemmän oirekuva painottui vatsan puolelle, Laukka kertaa jatkaen, että muutaman päivän ajan hänen olonsa oli todella heikko, sillä hän ei pystynyt syömään tai juomaan mitään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuumetaudin väsyttämä lääkäri joutui poikkeamaan oireidensa vuoksi sairaalassa.

– Kävin tutkimuksissa ja hakemassa vähän menovettä, eli vähän tiputettiin nesteitä ja aloitettiin lääkitykset. Se riitti sillä kertaa, Laukka sanoo.

Yön yli sairaalaan ei tarvinnut jäädä. Laukka uskoo kyseessä olleen jonkinlainen hieman ärhäkämpi pöpö, sillä vasta antibiootit alkoivat helpottaa hänen oloaan.

– Olen kiitollinen tieteelliselle tutkimukselle ja sille, että lääkityksiä on keksitty. En tiedä miten oisin selvinnyt sata vuotta sitten, kun ei vielä antibiootteja ollut käytössä, hän pohtii.

Nyt Laukan vointi on hieman kohentunut. Tiistaina hän oli jo mukana Helmareiden pelissä.

– Pysyttelin visusti eristyksissä, että nämä meidän päätähtemme, eli pelaajat saivat keskittyä peliin eikä tarvinnut huolehtia siitä, että olisin tartuttanut muita, Laukka kertoo.

Kohentuneesta olostaan huolimatta Laukka toteaa kokemuksen olleen hurja ja jopa kävelyn käyneen työstä. Äkillinen sairastuminen sai taas arvostamaan omaa terveyttä. Hän kiitteleekin Instagram-postauksessaan hoitajia ja lääkärikollegoitaan heidän tekemästään arvokkaasta työstä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jo vuodesta 2010 Helmareiden lääkärinä toiminut Laukka kokee olevansa etuoikeutettu saadessaan toimia kyseisen joukkueen lääkärinä.

– Se, mikä siinä on mielestäni erityisen arvokasta, on että meillä on siellä taustatiimissä paljon osaamista ja jokainen tuo oman asiantuntemuksensa, niin on hienoa olla pieni osa sitä joukkuetta ja tuoda oma osaaminen siihen peliin pelaajien auttamiseksi, hän sanoo.

Laukan mukaan esimerkiksi Olet mitä syöt -ohjelman lääkärinä toimiminen ja jalkapallomaajoukkueen lääkärinä toimiminen ovat melko erilaisia rooleja.

– Olet mitä syöt -ohjelmassa minä olen antanut kasvot sille ohjelmalle ja toimin asiantuntijana siinä, mutta Helmareissa minä saan olla siellä taustalla ja tehdä työtä pelaajien eteen ja siellä loistavat ihan toiset tähdet siellä kentällä, hän sanoo.

Hyvän tiimin kanssa työskenteleminen on joukkuepelaajaksi itseään tituleeraavan Laukan mukaan hienoa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat